Hej, rowniez jestem tegoroczna maturzystka. W tym roku bylam na miesiac we francji jako au pair. Jezeli o mnie chodzi, to po tym doswiadczeniu, nastepnymi dziecmi jakimi zamierzam sie opiekowac beda moje wlasne. Kocham dzieciaki ale, opiekowanie sie trojka- tak jak bylo to w moim przypadku- to bylo jak dla mnie za duzo. Jesli chodzi o podszkolenie jezyka, to zalezy to od wieku dzieci. Jezeli beda mialy tak do 7 lat, a wasz fr nie jest zbyt dobry, bedziecie slyszec jedynie niezrozumialy belkot. No i raczej z dziecmi nie bedziecie prowadzic jakis inteligentych rozmow ktore poprawia wam jezyk. Takie jest moje zdanie.
Ale chcialabym tez zapytac o prace we Francji na przyszly rok. sierpien/wrzesien chce pojechac do pracy na rok. Mam ambitne plany co do studiow,ktore sa niestety platne i chcialabym wpierw troche na nie zarobic. Czy ktos pracowal przez tak dlugi okres we francji? Jezyk mam na dosc dobrym poziomie- w czerwcu zdaje DELFa B2. O jaka prace moglabym sie w ogole ubiegac, no wiecie, tak bez zadnych studiow?