Cannes i Nice - znajomość angielskiego

Temat przeniesiony do archwium.
Cześć, chciałbym się wybrać na następne wakacje pozwiedzać troszkę te 2 miasta. Problem polega na tym, że moja znajomość francuskiego jest praktycznie zerowa. Czy dogadam się po angielsku? Nie chodzi mi o jakieś rozmowy z Francuzami na przeróżne tematy tylko o niezbędne minimum potrzebne do w miarę normalnego, przyjemnego spędzenia czasu z dziewczyną :)
Gdybys pytal sie o jakas malo znana wioske francuska, to jeszcze zrozumialabym watpliwosci, ale naprawde myslisz, ze w miescie takim jak Cannes, ktore co roku zalewane jest chmara celebrytow i turystow, nie dogadasz sie po angielsku? Musialbys miec naprawde wielkiego pecha. Radze zaczac solidnie sie uczyc, bo moze cie spotkac odwrotna sytuacja: Francuz bedzie chcial kontynuowac rozmowe i to ty bedziesz mial problem.
Pytam, bo z tego co wyczytałem w necie wynika, że Francuzi albo bardzo niechętnie używają angielskiego albo po prostu go nie znają. Nigdy we Francji nie byłem więc nie wiem jak naprawdę jest. Wolę zapytać póki jest czas na ewentualne zapoznanie się chociaż z podstawami tego języka:) A o mój angielski nie musisz się martwić
Moze jest i nic prawdy w tym bo spotkalam mnostwo francuzow w moim wieku ktorzy sa naprawde anty angielscy, wiec co za tym idzie nie mowia w tym jezyku. Aczkolwiek co do Lazurowego Wybrzeza to nie masz czym sie marwtic. Klientela miedzynarodowa, pracowalam 4 miesiacy w Saint Tropez jako kelnerka i uwierz mi uzywalam angielskiego na rowni z francuskim.
czesc:)
Mialam okazje byc w Paryzu tego lata, niestety tez zauwazylam niechec Francuzów do mowienia po angielsku (pomimo ,ze naprawde duzo osob go zna) a jezeli juz Ci odpowiadaja to widac ich niechec . Mam rodzine w Paryzu i tez to potwierdzaja.

Pozdrawiam , no i zyce milego wypczynku z dziewczyna;)

E.
Nie jest tutaj tak slodko niestety ze znajomoscia angielskiego, musze Cie zmartwic. Mieszkam na lazurowym ponad 11 lat i rzeczywiscie w wakacje nie bedziesz miec z tym problemow bo 80 procent ludzi to turysci ale w takim okresie jak teraz gdy w dzien jest marne 14 stopni i co pare dni siapi deszczyk, miejscowi niechetnie wychodza z domow a mala garstka z nich zna angielski, nawet ci mlodzi. W kazdym razie, powodzenia. Pozdrawiam.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie