Życie we Francji !!!!

Temat przeniesiony do archwium.
Witajcie mój mąz od kilku miesięcy przebywa na terenie Francji i pracuje tam są to okolice Angers planuje dojechać tam do Niego tylko problem polega na tym że mamy 2 malutkich dzieci tj 2 latka i 4 miesiące i przyznam że strasznie się boję, że możemy nie dać sobie rady czy ktoś z was zaryzykował i wyjechał z dziećmi? Pomóżcie co robic :(
ja wyjechałam z córką..miała wtedy 10 lat..
poczytaj sobie może troszkę na forum emigrantek-matek
http://www.emigrantki.com/index.php
poznasz plusy i minusy życia tutaj...
Skoro maz Twoj jest we Francji pracuje mieszka i chce zeby jego rodzina do niego dolaczyla to ja nie widze problemu:) tu jest inne zycie i zarobki.. Znajomi tez wyjechali z malym chlopcem. Dzieci sie szybko jezyka ucza i jest tak ze sa dodatkowe lekcje:) Powodzenia:)
no ja bym tak nie koloryzowała z tymi zarobkami, skoro pracuje tylko mąż i jest 2 dzieci i żona na utrzymaniu...chyba że mąż jest legionistą..utrzymanie tutaj wcale nie jest tanie!
moze zostawisz jakis adres do kontaktu na priwa chetniej cos wiecej ludzie napisza o plusach i minusach ale i tak decyzje bedzisz musiala podjac sama
Ja wcale nie mowie ze tu jest kolorowo ale jak kolezanka jest sama w Pl z 2 malych dzieci to slodko chyba nie ma. Wydaje mi sie ze lepiej bedzie jej w Fr np bedzie mogla pracowac i na zmiane dziecmi sie zajmowac z mezem. Duzo tez zalezy od tego czym maz sie zajmuje. Ja trzymam kciuki zeby rodzinka byla razem:)
ja kochana nie neguję bycia razem, ale ....
czy ty masz własne dzieci i mieszkasz tutaj we Francji???
bo ja tak...
dzieci zapisuje się tutaj do żłobka jak jest się w ciąży, jest tu MEGA problem z miejscami w żłobku..
policzysz koszty nounou i okaże się,że możesz pracować dla przyjemności a nie wiem gdzie tu przyjemnosc mieszkać z mężem i jak mówisz pracować na zmiany i mijac się...
agnes faktycznie najłatwiej będzie jak zostawisz @..
ja mam dzieci , jedno skończyło właśnie roczek..mogę przedstawić Tobie co się Wam należy, "rodzinne" tzw, gdzie załatwić itp..szczepienia, lekarze, co , gdzie , za ile...służę pomocą...
może łatwiej będzie jak zostawię swojego @
[email]
pomogę jak będę mogła ;)
A moze orientujecie sie jak to jest z praca i ubezpieczeniczem ,a konkretnie chce powiedziec ze zaczynam prace od przyszlego wtorku . I kiedy bede mogla ubezpieczyc sie i ponosic male koszty leczenia ? Aha jestem tu z kims i jest to francus nie jestesmy po slubie ale planujemy za pare lat. Dziekuje za pomoc oto moj meil [email]
p.s i zycze szczesliwego nowego roku :))
[gg] Pozdrawiam serdecznie i dzieki wielkie za każde słowo
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Pomoc językowa - tłumaczenia