au-pair okolice Lyon - Valence

Temat przeniesiony do archwium.
hej, czy wybiera się ktoś w te okolice na au-pair w tym roku?
up ;)

a kto wyjeżdża w ogóle gdziekolwiek jako au-pair
Nie wyjeżdżam ale mam za sobą kilka takich wyjazdów.Jak masz pytania to pisz . pozdrawiam
mam jedno pytanie, czy do wyjazdu potrzebne są jakieś formalności ?
To zależy czy wyjeżdżasz przez agencje czy szukasz rodziny na własna rękę.Agencje wymagają całej sterty dokumentów , dodatkowo zedrą z Ciebie kasę a w razie problemów maja Cie w głębokim poważaniu, odradzam . Lepiej poszukać na własną ręka choćby tu na forum sa ogłoszenia albo zarejestrować się na stronach typu great au pair.
znalazłam na własną rękę , wszystko już załatwione z rodziną tylko się tak zastanawiam czy coś trzeba załatwiać
hej,
ja w tamtym roku byłam w Paryżu i Normandii jako au pair i w tym roku również bardzo bym chciała ale jakoś ciężko z rodzinką ;/ w jaki sposób znalazłyście swoje rodzinki? jakie stronki polecacie? z góry dzięki, pozdrawiam :)
Nie wiem co masz na myśli pisząc o załatwianiu. Ja radzę zadbać o ubezpieczenie - wykupić polise w Warcie czy Polskim Towarzystwie Ubezpieczeniowym bo różnie to bywa.

Ze stron nie korzystałam wiec trudno mi coś polecić , osobiście rodzinę znalazłam przez koleżankę.

Zyczę powodzenie i owocnych poszukiwań
no właśnie miałam na myśli między innymi ubezpieczenie...
czy musi być ono jakieś specjalne ? jestem w tym sprawach zielona dlatego być może moje pytanie jest niekonkretne
Ubezpieczenia są rożne. Można sie ubezpieczyć od nieszcześliwych wypadków , nagłych zachorowań itp.Wybór ubezpieczeń i ubezpieczycieli jest spory. Musiałabyś się dowiedzieć jakie ubezpieczenia oferują poszczególni ubezpieczyciele . NFZ wydaje Europejskie karty ubezpieczenia zdrowotnego ale nie wiem dokładnie na jakich zasadach, co one gwarantują.Powodzenia
Hej! ja 24 IV wybieram się do Lyonu jako aupair. :) Jak cos pisz na mail [email]
Hej
poszukuję aupair dla "mojej rodzinki" w Ardeche. 2 dzieci, 3 co jakiś czas ( z pierwszego małżeństwa jenegoz rodziców). Szukją kogoś od 1 kwietnia. Wiecej informacji podam mailem. [email]
No wlasnie ja rowniez jestem zainteresowana praca jako au pair, ale mam drobny problem ze znalezieniem rodzinki. Do tej pory korzystałam ze stronki aupairworld, ale wiekszosc rodzin poszukuje opiekunki od 19-20 lat, a ja mam 18 lat:D moze ktos zna jakies inne stronki albo ma dla mnie jakas rade:)
rada tak :D być o właściwej porze we właściwym miejscu (czyt. stronie internetowej) ;] to tak ogólnie...
trzeba szukać, szukać, i szukać i mieć jeszcze odrobinę szczęścia... ja szukałam już w zeszłym roku, pisałam miliony wiadomości do różnych rodzin, logowałam się na przeróżnych stronach... a w końcu znalazłam tutaj na forum ;)
Hej! Ja bedę au pair w Pont Saint Esprit to jest w rejonie Languedoc-Rousillon :) Też mam 18 lat (a nawet dopiero za 1,5 miesiącą:P ), ale znalażłam rodzinę na aupair-world.be:) Niby chciali od 19 do iluśtam i chcieli dziewczyne z prawem jazdy ale po wymianie kilku maili wzieli mnie, także nie martw się Karka 17 że masz 18! wysylaj duzo maili to w końcu znajdziesz:)

Będzie ktos może w rejonie Langwedocji? jbc tu moje gg to piszcie! 3200422

Co do stronek to czasem pojawiają się ogloszenia Poloni we Francji na informatorze franmcuskim http://www.informator.fr/ polecam też wyżej wymienione juz www.aupair-world.be

Powodzenia w szukaniu!
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - tłumaczenia