cześć:)
mam na imie ami. mam 24 lata i chciałabym poznac dziewczyne w podobnym wieku która jak ja jest odważna i chciałaby pomieszkac i popracowac we francji.
cel wyjazdu to samodzielne mieszkanie za granica przez pare miesięcy w interesującym, międzynarodowym:) miescie (myślę o Nicei), szlifowanie/nauka jezyka oraz praca i oczywiście dobra zabawa gdyz zycie nocne w Nicei jest bardzo aktywne! :)
ja byłam w Nicei jako au-pair przez 4 miesiące od marca do lipca 2010r. bardzo mi się tam podobało i chciałabym tam wrócić, lecz juz nie do pracy z dziecmi. myślę raczej o kelnerce, pracy za barem itp. mój francuski oceniam na 6,5/10. mogę się porozumiec choć nie jest to skomplikowany frencz. czasem podpieram sie angielskim i zawsze się jakos da porozumiec :)
wiadomo, że w dwie osoby jest raźniej i ma się większe poczucie bezpieczeństwa.
małe lecz samodzielne i umeblowane mieszkanko w centrum mozna wynając za +/- 350-450 euro.
ja chciałabym wyjechac w lutym. bilet bezpośrednio do Nicei z Warszawy mozna kupic za niecałe 300 zł, ja ostatnio kupowałam za 268 zł. Lot trwa 2,5 godziny.
myślę że na początek trzebaby miec na taki wyjazd po 500 euro i dałybysmy sobie spokojnie radę. dobrze byłoby miec takze gotowe CV aby juz powiedzmy drugiego dnia po rozlokowaniu zacząć sie rozglądac za pracą.
ludzie w Nicei są bardzo otwarci i chętni do pomocy.
coś o mnie: uwielbiam słońce, lubię tańczyć, rysować, na dobry humor słucham Beatlesów czy Marii Peszek, mieszkam w Warszawie. na obecną chwile szukam pracy.
jeśli jesteś zainteresowana wspolnym wyjazdem na Lazurowe to napisz na mojego maila - [email]