Praca sezonowa we Francji a polski PIT

Temat przeniesiony do archwium.
Witam,

Bardzo proszę o pomoc osoby, które miały podobne doświadczenia w następującej sprawie:

W roku 2010 pracowałem, jak sądzę legalnie, około 20 dni we Francji (zbiory). Zarobiłem przez ten czas 11[tel]euro.

Do tej pory nie dostałem pocztą żadnego francuskiego PITa (czy też jego odpowiednika). Dysponuję jedynie czymś na kształt rachunku od pracodawcy, który otrzymałem jeszcze na miejscu, podczas wakacji. Czy prócz tego powinienem otrzymać coś pocztą (Tak jak w przypadku rozliczeń za dochody uzyskane w Polsce)?

Szczerzę mówiąc jestem bliski zignorowania faktu, iż podjąłem tę epizodyczną pracę za granicą, i rozliczenia się 'normalnie' z polskich dochodów za pomocą PITa 37. Zastanawiam sie tylko, na ile mogłoby się to skończyć jakimiś nieprzyjemnymi konsekwencjami ze stronu Urzędu Skarbowego.

Jeszcze raz bardzo proszę o jakiekolwiek wskazówki.

hej
nie dostaniesz nic od francuskiego fiskusa, rozliczasz sie na podstawie tego rachunku (le bulletin de paie). PIT-36 plus zalacznik PIT/ZG
powodzenia!
a po co mialabys sie rozliczac z tego w POlsce ?Kto ci udowodni ze ty tam cos zarobilas ?
Przeciez francuski pracodawca nie zglaszal tego faktu w polsce i napewno we francji tym bardziej :)
ja radze nie zglaszac bo zapalcisz duzy podatek i szkoda twoich pieniazkow .Jak chcesz pytaj na priwa

»

Pomoc językowa