List - sprawdzenie przetłumaczenia

Temat przeniesiony do archwium.
Witam! Prosiłbym o dokładne sprawdzenie poprawności napisanego listu (miałem wypełnić luki odpowiednimi formami czasownika) oraz o sprawdzenie przetłumaczenia zdania. Proszę wytykać wszystko błędy! Serdecznie dziękuję. Potrzebuję tego na środę!

Cytat:
Montpellier, le 8 novembre

Chère Émilie,
Comme tu le sais, je suis de retour chez la famille Rocher à Montpellier. Chloe est toujours aussi sympa et on s’rappele les bons souvenirs de l’année dernière. On se fait des nouveaux copains au collège: Alex et Thibault. Nous sortons souvent avec eux: nous faisons des pique-niques, nous allons au cinéma.
Je m’amuse bien, mais vous vous manquez tous! Quand est-ce que tu viens me render visite?

À bientôt,
Ta copine Chris

Montpellier, 8 listopad

Droga Emilio,
Jak wiesz, jestem z powrotem u rodziny Rocher w Montpellier. Chloe dzisiaj jest oczywiście sympatyczna i wspominamy rzeczy z poprzedniego roku. Mamy dwóch nowych przyjaciół w szkola: Aleksa i Thibaulta. Często wychodzimy z nimi robić pikniki i chodzimy do kina.
Bawię się dobrze, ale tęsknie za wami! Kiedy przyjedziesz mnie odwiedzić?

Do zobaczenia,
Twój kolega Chris

Jeszcze raz proszę o dokładne sprawdzenie przetłumaczenia listu pod względem stylistycznym. Z góry dziękuję!

Bardzo proszę o odpowiedź. Potrzebuję tego na jutro. Błagam!
on s’rappele - on se rappeLLe
des nouveaux copains - DE nouveaux copains
mais vous vous manquez tous - mais vous ME manquez tous!
me render visite - me rendrRE visite

Chloe dzisiaj jest oczywiście sympatyczna i wspominamy rzeczy z poprzedniego roku - Coś w stylu: Chloe jest jak zawsze sympatyczna/ Chloe jest nadal równie sympatyczna i wspominamy MIŁE...
Mamy dwóch nowych przyjaciół w szkola - w koledżu
Często wychodzimy z nimi robić pikniki i chodzimy do kina. - Często wychodzimy RAZEM z nimi: robimy pikniki, chodzimy do kina.
ale tęsknie za wami - ale tęsknie za wami WSZYSTKIMI
Twój kolega Chris - TWOJA KOLEŻANKA (kolega to "ton copin")
Często wychodzimy z nimi robić pikniki i chodzimy do kina. - Często się z nimi spotykamy: robimy pikniki, chodzimy do kina. - Tak będzie lepiej:)

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia