Polacy Haute-Normandie

Temat przeniesiony do archwium.
Witam cieplutko, poszukuję życzliwych (!!!) Polaków z okolic Le Havre lub Étretat.
Chcę zabrać rodzinę na wakacje w te okolice z nadzieją znalezienia tam pracy w branży hotelarskiej lub gastronomicznej i pozostania tam na parę lat. Marzenia są po to by je spełniać. W branży pracuję już parę lat, języka uczę się w warunkach internetowo-domowych od stycznia i tak przygotowana chce jechać i szukać pracy już na miejscu. Urlop zaplanowany na zakończenie roku szkolnego.
Szukam kogoś życzliwego z kim mogłabym się spotkać i porozmawiać już na miejscu, kto ewentualnie będzie chętny zapoznać mnie z kulturą, obyczajami i podobnymi w tych regionach.
Krótko o nas: ja-29lat, ateistka, kochająca życie szczęściara :) 3 dzieci- c1,s4 i c7 lat-wszystkie z września (bo zimy srogie były, trzeba było się mocno grzać...), mąż-30lat, super gostek i wesołek.

Niemiec, Polak i Rosjanin kłócą się, gdzie najszybciej powstają inwestycje. Niemiec mówi:
- Jak ja jadę rano do roboty i budują nową fabrykę samochodów, to jak jadę dnia następnego - to już z taśmy zjeżdżają nowe auta.
Rosjanin mówi:
- To jeszcze nic. Jak ja idę rano do pracy i budują nowy wieżowiec, to jak wracam z powrotem - to na balkonie tego wieżowca już pieluszki się suszą.
Na to Polak:
- A u nas, jak trzech architektów siada do projektu gorzelni, to już za 3 godziny wszyscy są narąbani.

Hej! My mieszkamy co prawda troszkę dalej bo jakieś 90 km od Le Havre a mianowicie w Rouen. Nie znamy się na tutejszej kulturze i średnio mówimy po francusku. Ale gdybyście chcieli z kimś nawiązać kontakt to napisz. Ja mam 33 lata a mój mąż 38, mamy prawie już 5-letnią córę też z września (ach te zimy...:)). 1 czerwca jedziemy do Polski na wakacje 2-miesięczne, ale gdybyście chcieli się spotkać kiedyś w weekend to od sierpnia jesteśmy dostępni. Pozdrawiamy:)
Witam :) Jestem tegoroczną maturzystką. Byłam en Haute-Normandie 3 razy (łącznie 3 tygodnie), poznałam trochę zwyczajów, złapałam trochę ichniejszego akcentu. Gdybyście potrzebowali pomocy, chętnie jej udzielę. Nie obraziłabym się jakbyście mnie przygarnęli jako opiekunkę do dzieci na wakacje. Uwielbiam dzieciaki. Znajomość francuskiego: B2, uczę się od 6lat, brak problemów z komunikacją.

Bisous!
ale się ucieszyłam!!!! fajowo, super jesteście, a opiekunkę na bank potrzebuję, ALE TO TRÓJKA DZIECI!!! Miałam lecieć już 02 lipca, jednak nie potrafię tak dzieci zostawić. Wyjazd przesunie się na sierpień z moją całą trójcą i to na 98%(2% zależne od zdrowia dzieci) więc proszę na odzew na meil bo mało bywam na necie: [email] ogromne buziaki kochani!!!!!!!!! i udanych wakacji w PL