bardzo ładnie proszę o przetłumaczenie kilku zdań

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

hej! bardzo prosze o przetłumaczenie tych kilku zdań :

-Czy masz wakacje w lato?
-w którym roku on się urodził?
_czy jestem spóźniona?
-piotr czeka na przyjaciół
-przykro mi, ale zamykamy
-idziesz z nami?
-jutro wyjeżdżam do Paryża,a w sobotę jadę z Piotrem do Polski
_To nie jest mozliwe

To juz wszystko, z góry dziękuję :****
As-tu les vacances d’été ?
Quand est-il né ? albo Dans quelle année est-il né ?
Est-ce que je suis en retard ?
Pierre attends ses amis.
Je suis vraiment désolé mais nous fermons.
Vas-tu avec nous ?
Je pars de Paris demain, samedi j’irai en Pologne avec Pierre.
Ce n’est pas possible albo C’est impossible.
wielkie dzięki,że znalazłeś(aś) czas i pomogłes(aś) mi :***
Cieszę się, że mogłam pomóc.
czy nie znalazłabyś czasu i chęci aby przetłumaczyć mój list??

Drogi Dawidzie!
Dostałam twoj ostatni list. przepraszam, ze tak długo nie odpisywalam.
Miałam wypadek samochodowy , dlatego nie przyjadę do ciebie na wakacje. Bardzo przepraszam, że informuję cię dopiero teraz. Wypadek miał miejsce 2 dni temu. Jechałam z kolegą do szkoły. Bardzo się śpieszyliśmy bo było już mało czasu.Kolega nie zauważył zakrętu i wypadliśmy z drogi. Na szczęście jesteśmy cali... do szkoły nie dotarłam.Michał jest już w domu, ma nogę w gipsie a ja mam wstrząsnienie mózgu i połamane żebra. Leżę w szpitalu. Mam usztywnione żebra i nie moge chodzić. Mam również specjalną dietę. Jjem głównie warzywa i owoce. Muszę pić dużo wody wody. Nudzę się tu strasznie choć już czuję się dużo lepiej i mam nadzieję szybko stąd wyjdę. Opieka w szpitalu jest bardzo dobra. tęsknię za domem i moim kochanym pieskiem.
Żałuję, ze nie spędzimy tych wakacji razem.
Twoja Magda.
gorka89 widzę, że jesteś zdesperowana bo zamieszczasz ten list w którymś wątku z kolei:)
Zaraz postaram się napisać (o ile mi dziecko na to pozwoli).
Temat przeniesiony do archwium.