pomoc sprawdzian

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

jutro mam poprawę z francuskiego...krotko mówiąc orłem z tego języka nie jestem i proszę was o rozwiązanie tego zagadnienia

Kupiłeś prezent odzieżowy dla mamy. Co to było. Opisz ten prezent (kolor, rozmiar,deseń,materiał z czego był wykonany.

Prosiłbym o kilka zadań 3-4 wystarcza
Oj, nie robimy tu zadan domowych, tylko poprawiamy Wasze! Ale poniewaz widze, ze masz sytuacje szczegolna, tym razem odstapie od zasady.

Ma mera a eu son anniversaire hier (moja mama miala wczoraj urodziny)
et je lui ai acheté un pull. (i kupilam jej sweterek).
Il est fait en laine (jest zrobiony z welny),
il est de couleur rouge (jest czerwony)
et il a des manches longues (i ma dlugie rekawy).
Il est boutonné devant (zapina sie z przodu)
et il a l'air tres bien (i fajnie wyglada).
Sa facture est tres delicate (ma delikatna fakture)
J'espère qu'il plaira à Maman. (mama nadzieje, ze spodoba sie Mamusi).
Je pense que je pourrai le porter de temps en temps, (Mam nadzieje, ze bede go mogla zalozyc od czasu do czasu.)
car il est très à la mode (poniewaz jest b.modny).
wielkie dzieki:*
banan, sorry, w polskim tlumaczeniu napisalam, jakbys byl ...dziewczyna, ale we francuskiej wersji tego nie widac. A wtracenie o pozyczaniu sweterka od mamusi moze byc nawet zabawne ;-)

»

Pomoc językowa - tłumaczenia