błagam o przetłumaczenie...

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

bardzo proszę o przetłumaczenie... tekst ten jest mi bardzo potrzebny. tłumacznie nie musi być idelne. jest to praca domowa z której wystarczy mi ocena dostateczna.
jeszcze raz proszę!

Marzę o podróży na kretę. Jest to malownicza wyspa położona na Morzu Śródziemnym. Klimat na Krecie jest uważany za najzdrowszy w Europie. Znajdują się tam zarówno góry, jak i piękne, ciepłe morze. Na Krecie, przede wszystkim chciałabym:
-zwiedzić ruiny zamku w Knossos pochodzące z okresu 2[tel]p.n.e. Zamek ten jest związany z wieloma greckimi mitami
-przejść się wąwozem Samaria- jednym z najpopularniejszych wąwozów na Krecie, który jest najdłuższym wąwozem w Europie
-wykąpać się w ciepłym kreteńskim morzu
Chociaż na razie podróż na Krete jest tylko moim marzeniem, wierze że kiedyś uda mi się je spełnić.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie