mon epoque preferee..

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

Witam ;)
Zwracam się z prośbą o pomoc w przetłumaczeniu około 10 zdań na język francuski. Chciałabym aby były one pisane jak naprostszym językiem i był w nich użyty jedynie czas teraźniejszy, passe compose oraz l'imparfait. Z góry dziękuje i w razie potrzeby mogę sie odwdzięczyć w pomocy z języiem angielskim.

MON EPOGUE PREFEREE.
1. Bardzo ciężko zdecydować się na jedną ulubioną epokę, ponieważ w każdej działo się coś ciekawego.
2. Ja jednak wybieram XX wiek.
3. To czas gdy wydarzyło się wiele ważnych zdarzeń.
4. Na przykład szybki rozwój elektroniki, telekomunikachi oraz genetyki.
5. Kobiety były w pełni wyzwolone.
6. Panowało już wtedy całkowite równouprawnienie.
7. Wszystko stało się nowoczesne.
8. Pojawiły się nowe style w modzie.
9. Fascynuje mnie muzyka i filmy z tego okresu.
10. Wiek XX był czasem szybkiego rozwoju wszystkich dziedzin życia i za to lubię go najbardziej.

Z góry dziękuję !
PS. Niestety praca jest pilna
A więc mam już tę pracę i czy mógł by ktoś ją sprawdzić ? Byłabym wdzięczna ;)

1. Il est difficile de choisir une epoque preferee parce que dans chaqune il y avait quelque chose d'interessante.
2. Je choisis le XXeme siecle.
3. C'est le temps dans lequel il avait lieu beaucoup d'evenements importants. 4. Par exemple le developpement rapide de l'electronique, de la telecommunication et de la genetique. 5. Les femmes etaient completement delivrees.
6.IL y avait l'egalite entre les femmes et les fommes.
7. Tout est devenu plus moderne.
8. On a observe de nouveaux styles a la mode.
9. Je m'interesse a le musique et au film de cette periode.
10. Le XXeme siecle etait le temps de developpement rapide de tous les disciplines de la vie et grace a ca je l'aime bien.
6.Il y avait l'egalité entre les femmes et les hommes.

I nie zapominaj o akcentach, zwłaszcza jeśli masz oddać to na piśmie a nie odpowiadać ustnie.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - tłumaczenia