10 rad dla podrozujacych do Francji po fr.

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

Potrzebuje 10 rad dla podróżujących do Francji po Fr i PL.Z góry dziękuję :)
Zabierz ze soba
1 kamizelki tyle ile pasazerow
2 trojkat odblaskowy
3 ubezpieczenie dobre
4 pieniadze jezeli nie masz kary credytowej
5 slownik podreczny jak nie znasz jezyka
6 mape a najlepiej GPS
7 przestrzegaj znakow i predkosci jest duzo radarow na drogach
8 dobry humor wiecej mi nie przychodzi do glowy
9 we Francji jest bardzo czesto uzywana regula pierwszenstwa z prawej strony co jest bardzo zadko uzywane w polsce stad polecam uwazac na znaki gdyz w obu krajach jezdzi sie inaczej, ale to moje odczucie .W POlsce uwazalabym na samodziki dosc stare i malolitrazowe na glownych drogach ktore nie maja mozliwosci rozpedzania sie czesto sa niebezpieczne jak sie jezdzi nieco szybszym samochodem . Tak czy tak w obu krajach polecam o przestrzeganie predkosci a juz napewno nie przekraczanie jej w aglomeracji miejskiej ..a wogole z jakiego kraju sie wybierasz na wycieczke no ze tak powiem do nas
ps. kamizelka jedna na samochod :)

pozdrawiam
nie wiem dokladnie jak mowi przepis ale ja radze tyle kamizelek ile podrozujacych wiem cos z doswiadczenia
tak przepis mowi o jednej kamizelce ale ale jak sie ma problem z samochodem to tylko jedna osoba moze wysiasc z neigo wiec uwaga polecam wziasc tyle ile pasazerow .Przepis zabrania wychodzenia bez kamizeli w razie wypadku czy zepsucia sie samochodu na drodze czy autostradzie 135E za brak tego dodatku :))
Racja :)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Szkoły językowe

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie