Pocztówka - czas przeszły.

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

7 września

Droga Aniu.
W wakacje pojechałam z moimi rodzicami do Zakopanego. Zatrzymaliśmy się w hotelu. Spędziliśmy tam cały tydzień.
Pogoda była wspaniała. Cały czas świeciło słońce. Zwiedziłam sporo ciekawych miejsc. Ani chwili się nie nudziłam.
Sierpień spędziłam w domu. Spotykałam się z moimi koleżankami. Miło spędzałam czas, chodziłyśmy do kina, czy na spacery. Często jeździłyśmy na rowerach.
Wakacje szybko minęły.
proszę o przetłumaczenie tego na język francuski. Będę bardzo wdzięczna.
>7 septembre
>
>

Chère Annie

Pendant les vacances je suis partie à Zakopane avec mes parents.
Nous sommes descendus à l'hôtel
Nous y passâmes toute la semaine.
Le temps a été superbe , le soleil a brillé tout le temps.
J'ai visité pas mal d'endroits intéressants , je ne me suis pas ennuyée un seul instant .
Au mois d'août je suis restée à la maison . Je rencontrais mes copines .
Je passais mon temps de façon agréable , nous allions au cinéma ou en excursion . Nous faisions souvent du vélo .
Les vacances ont vite passé .
Nous y passâmes toute la semaine.

Bedzie raczej = Nous y avons passé toute la semaine .

( passé composé - zamiast - passé simple )
excuses !
Ten tresć :"Je rencontrais mes copines .
Je passais mon temps de façon agréable , nous allions au cinéma ou en excursion . Nous faisions souvent du vélo "....

...lepiej będzie w passe compose:
J'ai passé mon temps de façon agréable , nous sommes allés au cinéma ou en excursion . Nous avons fait souvent du vélo ."

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Nauka języka