systeme educatif en Pologne

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

Mam do napisania list o systemie edukacyjnym w Polsce. Coś napisałam, ale pewnie nie za dobrze. Proszę o sprawdzenie.

Droga Patris,
Bardzo się cieszę, że napisałaś. W Polsce studia są dwu stopniowe: I stopień (licencjat) trwa 3 lata, II stopień (magister) trwa 2 lata.
Jedną z lepszych uczelni językowych w Polsce jest Wyższa Szkoła Filologiczna we Wrocławiu. W Polsce są też college językowe.
Rekrutacja prowadzona jest przez Internet. kandydat wypełnia formularz zgłoszeniowy, następnie dostarcza dokumenty, płaci wpisowe i czeka na odpowiedź. Roczne czesne wynosi około 5000zł. Wpisowe to koszt około 300zł.
Z pracą we Wrocławiu nie będzie problemu. Moja rodzina i przyjaciele mieszkają we Wrocławiu. Oni pomogą w znalezieniu pracy dla Ingrid.

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie