olimpiada z francias LO:)

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 68
poprzednia |
moze ktos wie gdzie znaleźć testy z ubiegłych lat??wszystkie linki mile widziane :-) z gory wielkie MERCI :-)
hehe, olimpiada fajna sprawa ;) z materiałami jak zawsze jest cięzko, w internecie raczej ich nie znajdziesz, bo z tego co pamiętam, nawet bez zgody tych co ją wymyslają nie wolno kserować arkuszy, a co dopiero udostępnicw internecie :/ najprościej będzie jeśli spytaz zise nauczyciela od francuskiiego czy cos takiego ma, a jeśli nie to pozostaje ci chyba wyprawa do Instytutu Romanistyki UW lub Polskiego komitetu alliance francaise. podaje adres:
Polski Komitet Alliance Francaise
[tel]Warszawa, Nowy Świat 69
tel. (0-22) 826-03-51, 62[tel]w. 290

studenci romanstyki też napewno mają jakieś testy z poprzednich lat, wiec jak masz możliwość, to spróbuj i tam poszukać. A ja moge ci polecićksiażke z tekstami do nauki słówek (podająw niej słowa blizskoznaczne, a to sie przydaje na olimpiadzie): "Po francusku przd maturą i delfem"
http://www.liceum.pl/olimpiady/jezyka_francuskiego.php3
jesli ktoś dysponuje jakimiś materiałami do olimpiady to prosze przysłać na adres Szczepan123(małpa)vp.pl z góry dzieki
witam, posiadam egzemplarz takiej olimpiady rok 2000 o ile dobrze kojarzę, mój mail [email]
czesc! a moglabys mi to przeslac na adres [email] ?bardzo cie prosze. z gory dzieki!
Hej! Ja tez bym poprosila mój mail: [email]

bardzo dziekuję :* :)
Dzieciaczki, podkreślam mam to na A4 w dodatku ładne kilka stronek, ale jeśli Wam się nie śpieszy to może końcem tygodnia mi się uda wpisać na komputerk i poślę:)
wielkie dzieki za poswiecenie:)
wiesz, chcialam zobaczyc jak to w ogole wyglada... jeszcze raz dzieki i czekam na maila! pozdro
Tu me vas envoyer aussi - s'il te plait [email] Merci beaucoup.
Jeżeli nie sprawi Ci to problemu, to proszę wyślij i mi. Z góry bardzo dziękuję. -> [email]
Prześlę wszystkim w piątek, ale nie piszcie mi próśb na skrzynkę, zostwcie maile tutaj:)
ja też poproszę na [email]
ja też bym prosiła [email]
[email] - ja tez slicznie prosze :-)
Ja tez proszę :) Mail: [email]
proszę o cierpliwość, mój kmps musiał przejść czyszczenie dysku, będzie mały poślig, ale wyślę napewno wszystkim:)
To i ja prosze:)
ludzie przykro mi ale juz jest za pozno na olimpiade!chcialam 20 sie zapisac a moja proffeseur de francais mi powiedziala ze liste do w-wy przeslala juz na poczatku X.. wiec w tym roku nie macie sie po co uczyc :/
hej, ja nie mam w szkole francuskiego wiec jechalem do innego miasta poszukac po szkolach nauczyciela ktory moglby mnie przyjac. i udalo sie; nie robil on jednak zadnych problemow. powiedzial ze jak trzeba bedzie to skseruje mi kopie i zasiade razem z innymi uczniami tej szkoly. takze wydaje mi sie ze olimpiada moze Cie ominac jesli nikt nie startuje ze szkoly, a sama za pozno zglosilas chec przystapienia. moze poszukaj w innych szkolach, gdzie komisja do olimpiady jest juz przygotowana?
hehehe jaki odzew...no to moze jezeli ktos ma przesłałby i mi olimpiadke?
[email]
No i ja tez bym prosil :)

[email]
Prześlę napewno, ale musicie jeszcze poczekać:)
Ja też poproszę, jeśli można:) pozdrawiam!
[email]
Wasza cierpliwość będzie nagrodzona już w przyszłym tygodniu:)
ja na prawde nie chce byc bezczelna, ale chcialam powiedziec ze termin olimpiady (doszly mnie sluchy ze 18 listopada) zbliza sie nieublagalnie;) a dla wielu z nas, te testy juz sie wtedy na nic nie przydadza... wiec jakbys mogla sie poswiecic dla tej calej rzeszy... bylibysmy wdzieczni:)
ktos startowal dzis w olimpiadzie z angielskiego? widzial ktos hefalumpa? przeszedl ktos? a moze z lubelskiego?
A czy ktoś mógłby też mi przesłać na maila te testy z olmpiady z ubiegłych lat?? Bardzo proszę
[email]
[Z OLIMPIADY Z FRANCUSKIEGO] thx
Postaram się...nie znam terminów olimpiady, więc nie przewidziałam takiego pośpiechu, ale jestem w trakcie pisania:)
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 68
poprzednia |

»

Pomoc językowa