dokladnie "ja" sprzed kilku miesiecy.
Delfa a1 zdawalem w czerwcu i zdalem (83.5/100). no wiec co moge ci poradzic .... oto strona ktora sugerowalem sie uczac sie do egzaminu :
http://www.af.gda.pl/content/index1.php
umeisz rzeczy zwarte w 3 pierwszysch oslonach ( p1,p2,p3)- jestes gotowy ;)
ja uczylem sie tak:
przede wszystkim tematycznie : sport, gastronimia, dom jego okolica, natura, miasto-wies (podstawy), wyglad czlowiekna, cechy , odziez, wakacje, czynnosci dnia, zdrowie, lekarz, cialo czloweika,okresy zycia, rodzina,pogoda, transport, swiat( morza, ocenany rzeki it.. - jak po francusku + panstwa jezyki narodowosci), podstawy : pozegnania, przywitania, miesiace dni, liczby, stan cywilny .....to najwaznejsze + wiele tekstow nie tematycznych gdzie wzbogacalem sobie przyimkami, przyslowkami ... aha! okoliczniki miesjca i czasu ;)
skserowalem tematy z tych ksiazek : cle international vocabulaire 1,2 (zółta i czerwona, brazowa - wysoki poziom wiec nie radze kupowac)
(nie warto uczyc sie tylko z 1 bo w 2 jest wiele pozytecznych rzecz- laczyc je trzeba ;)
co do gramy... rob wedlug tego co jest napsiane na stronce.
co do stresu jaki bedzie ci towarzyszyl przed egzamensem : NIE BOJ SIE!!!! JEST MILO I FAJNO!!! KONCEWNTRACJA I JEDZIESZ Z PYTANIAMI ;)
jezeli chodzi o sluchanie - proste tekstu smieszne jak szczanie :P
jezeli chodzi o mowienie - jezeli masz swoja nauczycielke to popros o chwilke rozmowy przed egzamensem,ja dizkei Bogu mialem swietna wiec mi pomagala ;)
wiec tyle, jezeli masz pytania to wal [email]
;)