USTNE (woj.mazowieckie)

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 46
poprzednia |
Kochani!!! Mam ogromną proźbę jak będziecie już po ustnym fran. zamieszczajcie tu swoje tematy i piszcie jak wam poszło! Z góry wielkie dzięki napewno i wam się to przyda! POZDRAWIAM i życzę 100% !!! =)
a kiedy macie ustny i jaki poziom wybraliscie? ja 23 maja rozsz.
ja mam 25 więc napisze co miałam.... miłego powtarzania
ja mialam dziś ustny francuski;) ( woj. małopolskie) 20/20 ^^ miałam obrazki o życiu w mieście,problemach,korkach, sposobach komunikacji... takie proste;)
a do expose wybrałam temat jak skutecznie uczyć się języków, drugi był coś o sektach:/ druga koleżanka miała coś o maszynach, komputerach i o tym jaki wpływ mają na naszej życie, a tematu expose nie pamiętam...
titii pocieszyłaś mnie, jak dotej pory nie spotkałam osoby tak zadowolonej :) tematy faktycznie były dość przyjemne. Z punktow to mi by wystarczyło 14/20 :P

acha,ponoć tematy w całej polsce są takie same :)
piszcie piszcie zależy mi na podstawowym poziomie... ja uważam jednak,że tematy w każdym woj.są różne...
Ja miałam na podstawie opisać obrazek, na którym była rodzina i jedlai wspólnie sniadanie, zadano mi pytania: - jaki są moje nawyki żywieniowe i czy wole jesć śniadania razem czy z rodziną. A w rozmowach sterowanych miałam, ze jestem na pchlim targu, mam coś kupić, nie zgodzić się z ceną i zaproponować inne rozw; opowiedzieć wujkowi o wizycie we Francji, po co tam pojechałam, ile tam spędziłam, co się ciekawego wydarzyło; jestem w ośrodku sportowym i dowiaduje się o plan zajęć, chcę zapisać się na jakieś ćwiczenia, zapytać kiedy można je uprawiać:)
80% :))
Miało być sama* czy z rodziną :P
Powiedzcie mi jak odp. na pytanie : que presente ce document? Wystarczy Il parle de.../ Il presente le probleme de... i potem Il y a 4 images et un diagramme. Czy trzeba jeszcze Sur premiere image est.., deuxieme presente... itp.? Chodzi mi o to czy trzeba opisywać dokładnie te obrazki i diagramy??Z góry dzięki :)
trzeba jeszcze dodać to sur... podobno najlepiej jest mówić dopóki komisja nie przerwie :)
merci:* bo w biuletynie na cke przykładowa odp jest: il presente le probleme... I tyle.A moja koleżanka mówiła to wszystko i ma 100.. ja mam jutro i się trochę stresuję:/ 3majcie kciuki:)
a jak to w koncu jest na tym ustnym? komisja rozpoczyna zadawaniem mi pytan, na ktore odpowiadam (a potem przechodze do 2-3min. wypowiedzi) czy ja zaczynam opisywaniem wszystkiego co jest w danym zestawie i dopiero potem dostaje pytania od komisji?
Jeżeli chodzi o rozszerzony poziom to jest tak, że losujesz sobie zestaw, siadasz z boku i masz 15 minut na przygotowanie się, później pani prosi ciebie i pyta od czego chcesz zacząć. Ja zaczęłam od dokumentu, kiedy skończyłam pani zadała mi kilka pytań, a ja chciałam na nie sporo odpowiedzieć, ale po jednym zdani pani mi przerywała. Później poprosiła mnie o przedstawienie jednego z dwóch tematów. I po tym znów zadawała mi pytania. Podsumowując, było sympatycznie, największy stres jest przed wejściem, a w środku jest fajnie. Panie z komisji dwa razy się śmiały ze mnie, ale to już inna sprawa...

Powodzenia!
na podstawowym. wchodzisz. siadasz :D
pytają tradycyjnie 'co widzisz na obrazku' ty mówisz. potem masz 2 pytania związane z obrazkiem.

potem 3 którkie wypowiedzi i masz tam napisane pod każdą czy zaczyna egzaminujący czy zdający :)

ja zdaje jutro ustny i napisze dokładniej jak to było :D [i o czym mówiłam :)]
a. i ja jestem z lubelskiego. ale wszędzie i tak są takie same zestawy w polsce :)
interesowal mnie poziom rozszerzony, ale i tak milo, ze odpowiedzialas :)
naprawdę wszędzie sa takie same zestawy?
Moja romanistka mówiła, że są ułożone inaczej do każdej komisji okręgowej.

Przecież to byłoby... niesprawiedliwe :)
a. podstawowy. rozszerzony nie wiem :) ale jutro moge wiedzieć :D
no a podobno są wszędzie takie same. ale podobno :]
hej a wiesz moze jakie zestawy mialy np twoje kolezanki? ja zdaje 25 i bede bardzo wdzieczna jak ktos przesle mi jakies tematy z poziomu podstawowego
jestem wlasnie po ustnym roz. :]. 20/20 ^^. obiecalam, ze napisze co mialam w zestawie...wiec - material stymulujacy dotyczyl bezrobocia wsrod mlodziezy, a na dluzsza wypowiedz wybralam temat - czy nowoczesne technologie ulatwiaja zycie czy moze go komplikuja. w pierwszym temacie bylo cos o medycynie - dlaczego niektorzy wola leczyc sie domowymi sposobami czy cos takiego :P
Ja również dzis miałam ustny rozszerzony;) Woj.maz. Warszawa Juz pisze co miałam: Materiał na temat programów szkolnych, opinii młodzieży o tych programach + moja opinia. (tzn. np. za dużo dat w historii,obrazek z chłopakiem który usnął nad książką, obok leżą okulary. Rysunek: dziewczyna biegająca, chłopak zawalony stertą karteczek -> za duzo do zapamiętania itp.) Co do tematu: Drugiego nie zrozumiałam. Pierwszy był o wynalazcach. : Czy wynalazcy np.dynamitu są odpowiedzialni za jego złe wykorzystanie przez społeczeństwo. Pytanie brzmiało: Czy istnieją jakieś sposoby aby ograniczyć to złe wykorzystanie. Powiedziałam że mozna to prawnie okreslić;) I to by było na tyle;) POWODZENIA ZYCZE TYM, KTÓRZY EGZAMIN MAJA JESZCZE PRZED SOBĄ ;) bedzie dobrze..
no wlasnie mnie niestety jeszcze czeka ten egzamin bo mam 30 maja :( widze ze duzo jest w tym roku tematow z wynalazkami,ah....nie dobrze bo nie lubie tego :P ale coz trzeba sie dostosowac :P
Szczerze to mi ten temat o wynalazkach tez sie nie spodobał.. Ale nie miałam wyjścia;) Musiałam coś wymyślić;) Nie było tak źle.. Zdałam;) Jeanne6, współczuje tak późnego terminu..Ale trzymam kciuki;) Pozdrawiam
nie no pewnie trzeba sie jakos "ratowac" ;) ja tez pewnie wylosuje jakies nieciekawe tematy znajac moje szczescie :/ no mam niestety caly maj zawalony maturami :/ no ale na szczescie sie powoli konczy a z tym moje matury :D, mam nadzieje ze dotrwam do konca :P, i nie dziekuje ;) !
Ja tez nigdy nie miałam szczęścia do losowan tych tematów.. Mam nadzieje ze wylosujesz jakiś w miarę przyjemny..;) O ile takie w ogóle są. Buźka i nie stresuj sie bardzo bo babki z komisji sa zazwyczaj miłe i naprowadzają pytaniami..;) Pa
ludziee piszcie jakie temaciki jeszcze były (rozsz) bo ja zdaje 31 maja dopiero ;/;/ to się nazywa mieć pecha heh
a le fou ma dzisiaj mature ustna rozsz. :( trzymac kciuki bo tylo to go uratuje :D pozdrawiam
zda na max punktów, c'est sûr !
Je croise de doigts !

Pozdrawiam
Ola
le fou dostal 19/20 mial cos o kosmosie, dlaczego go podbijamy, o smieciach kosmicznych, astronautyce etc, a temat do rozmowy to rasizm, nietolerancja, co my mlodzi mozemy zrobic z tym fantem. le fou wlasnie zaciesza, bo widzi swiatelko na romansityke na umk :D
jej....kosmos......to ja juz wole wynalazki :P, myslalam ze tak niesympatycznych temtow nie bedzie, brrr......mam nadzieje ze nie trafie na takiego "dziwolonga" :]
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 46
poprzednia |

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Pomoc językowa - tłumaczenia