Olimpiada 07/08 - Wasze wyniki etapu 1

Temat przeniesiony do archwium.
Witam wszystkich olimpijczyków!:)
Wiem, że są juz z 4 tematy na temat tegorocznej olimpiady, ale ciężko coś konkretnego od Was wyciągnąć:P
Piszcie, jak Wam poszedł pierwszy etap?
Z jakich okręgów jesteście?
Jak samopoczucie przed drugim etapem?
Weteranów prosimy o porady i wskazówki:)

Ja pierwszy etap napisałam na 70 pkt, słabo, ale mam nadzieję, że Komisja Okręgowa zakwalifikuje mnie do 2 etapu:) Jestem z okregu gdańskiego? jest jeszcze ktoś?
też jestem z Gdańska :)
ja z krakowskiego:) co do wyników 85 pkt
Salut Natasha 89!:) Mi pierwszy etap poszedł, hmmm, nieźle(88,5/91:D) Nawet to zadanie z czasami, którego szczerze mówiąc, najbardziej się bałam zrobiłam na te 15 punktów:)) Jestem zadowolona:)
Troche boję się drugiego etapu, jest on bardziej nastawiony na słownictwo, dlatego zaczynam już intensywnie uczyć się różnych wyrażeń, słówek, étc. Ćwiczenia z gramatyki oczywiście też porobię:) No i odsłuchy;P
Jestem z okręgu łódzkiego.
A, wiecie może, kiedy ma być następny etap?
Moi.Anne, tez jestem z okregu łodzkiego:) jmialam 79,5 i wcale nie ejstem zadowolona bo kilka punktow mi poszlo przez gapiostwo :P ale co tam:) etap drugi byl w tym roku chyba koniec stycznia, w kazdymr azie ok 11 lutego byly wyniki, tyle pamietam:)
http://www.af.gda.pl/content/index13.php?strona=terminarz
"W dniu 12 stycznia 2008 r. (sobota) o godz. 9.00 rozpocznie się część pisemna zawodów II stopnia. Egzaminy ustne odbędą się w dniu 8 lutego 2008 r. (piątek)."
macie maze jakis zakres na ta olimpiade? bo ktos o nim wpominal....
O, fajnie Daria:) Spotkamy się w Łodzi;) Ciekawe, gdzie będziemy pisać? W zeszłym roku było w katedrze filologii romańskiej:)
Najbardziej boję się odsłuchu... Ostatnio jak robiłam sobie właśnie odsłuchy doszłam do wniosku, że jestem przygłucha, ale jak wiadomo-trening czyni mistrza, poćwiczę jeszcze i mam nadzieję, że będzie dobrze:)
A teraz pytanie do wszystkich- jakie książki polecacie do nauki słownictwa na olimpiadę?
O, dzięki k ini a :))
Hey ! ja też kieruje pytanie powszechne : jaką książkę kupić żeby dobrze przygotować się do części ze słuchania na olimpiadę?
a jak niby mozna sie z ksiazki przygotowac do czesci ze słuchu?..
Kup sobie Reussir le Delf B2:) (chyba ze chcesz ksero- ja skeruje ta z plyta, a Ty mi jakas inna:P prosta wymiana- moj nr [gg] ) są tam cwiczenia roznego rodzaju ze sluchu, jak nie to z jakis innych ksizek tez mozna, chozby ksiazki wyd.omega do matury:) pozdrawiam
ja jestem ze śląskiego okręgu ;) jest ktoś jeszcze?
ja :P
a czy wie ktoś może, gdzie odbywa się warszawska olimpiada?. zgubiłam kartkę:/.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Życie, praca, nauka