DELF A1 - nie tylko ćwiczenia

Temat przeniesiony do archwium.
Witam,

chciałem zapytać czy istnieje jakikolwiek podręcznik do nauki języka francuskiego przygotowujący do egzaminu DELF na poziomie A1, który nie zawiera samych ćwiczeń/testów ? Chodzi mi o taką pozycję, którą umożliwia rozpoczęcie naui od zera (normalny podręcznik) równocześnie przygotowujący do egz A1.

Dziękuje bardzo za odpowiedź!

Pozdrawiam!
Podręcznikiem przygotowującym do delfa A1 jest np. "taxi 1", ale jeśli uczysz się sam, od zera, to myślę, że na początek może być trochę za trudna (cała gramatyka jest po francusku).
Może spróbuj z kursem supermemo "Francuski Pas de problème". Co prawda nie jest to typowy podręcznik tylko raczej taki samouczek, ale wydaje mi się dobry na początek. Całość podzielona na 16 lekcji z ćwiczeniami i kluczem z tyłu książki. Niestety nie korzystałam z niego, tylko przeglądałam, więc wiem na ile jest skuteczny.
miało być "więc nie wiem" ;-)
Podręcznik CONNEXIONS jest nastawiony na przygotowanie do DELF. Jednak nie jest to samouczek, tylko podręcznik przeznaczony do pracy z nauczycielem
"Amis et compagne 1"

Z tego co wiem, przygotowuje do A1.
Temat już nieco "drugiej swiezosci" ale moze komus sie przyda ;)

Z mojego rozeznania wynika, ze "typowe podręczniki do nauki" nie mają na celu przygotowania do egz, tylko mają umożliwić opanowanie materiału na określonym poziomie. Niemniej, jesli chcesz zdawac egz - w mojej ocenie - musisz dodatkowo przyjrzec sie rodzajom zadan jakie spotykane sa na konkretnym egzaminie. Innymi słowy - warto jest dodatkowo przerobić specjalny podręcznik przygotowujący do konkretnego egz, który to podręcznik NIE JEST jednocześnie "typowym podręcznikiem do nauki".

Ja korzystam z tej metody (przygotowuję się do DELF A1), a czy się sprawdzi - okaże się wkrótce ;)

Pozdrawiam,
M
Samo przygotowanie do egzaminu zapewniają ćwiczenia "Réussir le Delf A1", w którym są typowe ćwiczenia z delfa. ;)
Temat przeniesiony do archwium.

»

Pomoc językowa - tłumaczenia