EMMAUS!?jade w ten wakacje na wolontariat

Temat przeniesiony do archwium.
31-60 z 82
Hej, mógłby ktoś udzielić jakichś szczegółów... Np. czy trzeba być pełnoletnim? Nie płaci się za mieszkanie, wyżywienie itd.? Można sobie wybrać, na ile chce się jechać albo czy można szybciej wrócić, jeżeli coś się nie spodoba/nie będzie pasować? Dojeżdża się na własną rękę, czy można jakoś zorganizować wyjazd (bo przecież czasem miejscowości są mniejsze i trudno drogę odnaleźć)?
Fajnie, jakby ktoś odpowiedział... Thx z góry ;)
ja jadę w sierpniu do Angers :)- wybiera się tam może ktoś jeszcze?
Ja tez się wybieram - dzisaj dostałam potwierdzenie jade w lipcu do Angers, jak ktoś też tam sie wybiera to czekam az sie odezwieci, razem bedzie razniej! [email]
ja wczoraj dostałam list, jadę w lipcu :D:D
ANGERS - pozdrowcie ode mnie moje miasto (tam mieszkam) jak tam pojedziecie; strasznie wam zazdroszcze! Gdyby byly wam potrzebne jakies info a propos maista, okolic itp, piszcie Mischka
a czy gdybym się teraz zgłosiła z koleżanką na ten wolontariat czy byłaby jakakolwiek szansa aby nas przyjęli na sierpień lub na wrzesień???czy to już stanowczo za pózno?pozdrawiam
Jedziesz do Angers w lipcu? to odezwij sie do mnie jak mozesz, bo ja własnie szukam kogos kto tez tam jedzie! [email]
sprobuj napisac-sa duze szanse,ze sie uda :)
A czy ktoś może jedzie w lipcu do Bayonne? moj numer GG - 6617298
czesc, nie moge wejsc obecnie na strone tego wolontariatu czy może mi ktoś o tym opowiedziec w skrócie? ile kosztuje ten wyjazd? czy posiłki i dojazd sa platne we wlasnym zakresie? i co tam sie dokladnie robi?please-powiedzcie cosikk
Dojechać trzeba na własny koszt. Noclegi i posiłki 3 razy dziennie oni zapewniają i nie płacisz za to. Ja sie dowiedziałam,ze mozena pracowac np przy sortowaniu ubrań w magazynie, w kuchni albo w sklepie. Podobno jest ok, praca nie jest ciężka.
dzieki za odp a ile kosztuje tak orientacyjnie dojazd ?? czy i czy w ogole dojazd w jakiekolwiek z tych miast ma polaczenie z polski?? boje się że mnie nawet na dojazd nie bedzie stac :( *shit*
wydaje mi się że, najlepiej to dojechać najpierw do Paryża autokarem a poźniej to np TGV to danej miejscowosci. A podróż z Polski do Paryża to tak chyba okolo 300 zl kosztuje ale dokladnie to nie wiem bo nie jechalam tak indywidualnie nigdy. Ale to mozna sprawdzic gdzies w necie ile taki bilet kosztuje.
W sumie to mi sie wydaje, ze chyba spokojnie mozna probowac poszukac polaczenia autokarowego bezsporednio z Polski do miejsca docelowego,gdyz wiekszosc z tych miejsc (Emmausowych) znajduje sie w niedalekiej odleglosci od wiekszych miast - a polaczenie Polska-Paryż plus TGV moze byc znacznie kosztowniejsze, gdyz za samo TGV placi naprawde duzo (wiem z doswiadczenia):)
Ja nawet wolałabym jechac bezposrednio z Polski do miasta docelowego (jade do Bayonne )ale wątpie czy jest takie połączenie. Szukałam w necie ale bez skutku.
Ma ktos moze jakies namiary na jakas firme komunikacyjną ktora organizuje wyjazdy bezposrednio do Bayonne albo w okolice np do Biarritz?
Ewitt właśnie sprawdziłam (z ciekawosci): z Bordeaux do Bayonne jedzie TGV (bezpośrednie połączenie) -jedzie 1,5h i kosztuje ok 20euro. Do Bordeaux na bank sa autobusy kursowe z Polskie. Jeśli nie znajdziesz, zadnego przewoznika ktory jedzie w tamte rejony - to masz wyjscie awaryjne!Pozdro
do wszystkich tych co jada do ANgers; niestety nie istnieje inna mozliwoszc jak dojechac do Paryza, a pozniej 1,5h TGV do Angers. Istnieje podobna teraz ina opcja przez Intercars do Angers do Rennes, Nantes etc.
Proponuje zajrzec na strone www.sncf.fr. Mozecie zarezerwowac sobie bilety i kazac je sobie gratisowa wyslacdo domu.
jaka znajomosc jezyka jest wymagana ??? z gory dziekuje za odpowiedz :)
czy ktos jedzie do Pau w sierpniu, prosze kontakt [email]
Jadę do Pau w lipcu, jeśli ktoś sie wybiera, niech napisze [email] :)
a może ktoś się wybiera do Valence we wrześniu?
hej jezeli jedziesz do Bayonne, to jest nastepujace polaczenie - do Saint Jean de LUz z Intercars, to jest kilkanascie km od Bayonne, jak sie skontaktujesz z kierownictwem to moze cie odbiora z dworca i odwiaza jak bedziesz wracac, tak przynajmniej robili. Niestety przyjazd o odjazd jest ok 2 w nocy trzeba wiec spedzic na tym dworcu duzooo czasu a to nie nalezy do najprzyjemniejszych doswiadczen :o)
Kto jedzie do Angers w lipcu 15?
ja jade do Pamiers w lipcu 16
pozdrawiam :) Czy ktos jedzie w czerwcu do Montauban ???
a gdzie bylas w emmausie w tuluzie?musialabym cie znac bo pracowalam tam trzy lata
jak ktos chce jakies info na temat emmausu w escalquens (15 km od tuluzy)to podaje email [email] tam 3 lata a obecnie mieszkam w tuluzie
hej, a jade na caly sierpien z siostra do samego Perpignan.tylko czuje ze glupio robie bo kupilam bilety lotnicze do Paryza i licze na to ze potem na stopa sie dostane.czy ktos moze skomentowac czy dobrez robie?czy latwo sie ludzie zatrzymuja???czy moze jakies tanie polaczenie z paryza do perpignan znacie??acha i pytanie ogolne: czy jesli o jeden dzien spoznie sie z przyjazdem na volontariat to zle???i slyszalam ze w weekendy mamy wolne???a wtedy tez dostajemy wyzywienie?blagam o pomoc.moje [gg] gdyby ktos konkretnie cos o samym Perpignan wiedzial .dzieki .buziaczki
a kto sie wybiera do bougivale???????
Ja dokładnie 15 lipca mam być w Anger - więc pewnie się spotkamy!
Temat przeniesiony do archwium.
31-60 z 82