matura dwujęzyczna

Temat przeniesiony do archwium.
cześć, zdaje ktoś tu maturę dwujęzyczną i gdzie? jak wrażenia po próbnej?
On peut dire " ça va" :) s'il s'agit de la discussion mais le resumé selon moi était plus compliqué....Mais qui n'aime pas de"loisirs"(le sujet de la discussion et du resumé :)?Si quelqu'un de la classe bilingue a déjà analysé l'extrait d' "Itinéraire de Paris à Jerusalem" intitulée "Découverte d'Athènes" de Chateaubriand pour le bac oral et peut s'échanger avec moi?(je possede la lecture methodique de quelques textes)
To w klasach dwujęzycznych trzeba do matury z francuskiego znać literaturę francuską? Dziwne. To wy tam fajnie macie. Też bym chciał w liceum się uczyć na takim poziomie (ale nie francuskiego, bo z tego języka najlepszy nie jestem:(
Nous n'avons pas lu ce extrait, et, de plus je l'ai pas! est-ce que vous avez fait les textes, p.ex. de Stendhal, ou de madame de sevigne? peut-etre les textes pour le bac oral sont differents pour chaque ecole?
Moze mi ktos wytlumaczyc na czym dokladnie ma polegac matura ustna? I jezeli macie analizy jakis tekstow to moglibyscie mi je wyslac na maila [email] bylbym bardzo wdzieczny.
zdaje się że każda szkoła ma ten sam wykaz tekstów... czyli wszyscy dwójęzyczni zdają z tego samego. szkoda tylko, że uniwersytety nie będą w jakikolwiek nadzwyczajny sposób honorować naszego dwujęzycznego wysiłku :( np. uniwersytet warszawski...
nie, nie mamy tych samych tekstów do lecture methodique we wszystkich klasach bilingue w Polsce.. nie wiem, jak to wygląda w liczbach, ale część jest odgórnie ustalona (wszyscy mamy np. fantastique, z tego co wiem), a część wybrana przez szkołę..

jak Wam idzie? ja jeszcze nie wzięłam się nawet za jeden tekst.. ;/
Tak- ja zdaje, we Wrocławiu. Moglo byc gorzej :)
Ja też zdaje we Wrocławiu:)no cóż po obserwacji ostatnich lat to chyba jesteśmy jedną z lepiej przygotowanych klas dwujęzycznych w naszym LO ... lecture methodique nie jest taka straszna ;)
ja jestem z katowic i mamy stendhala i sevigne, oprocz tego araignee d'eau itp ;-) gdzie chodzisz do szkoly?
a moze ktos zechcialby sie podzielic lecture methodique, ja juz troszke przerobilam ale chetnie "zerkne" na teksty innych ;-) jezeli ktos cos juz ma przerobione i zechcialby sie tym podzielic to piszcie. moj mejl [email] mysle ze mozemy sie jakos dogadac ;-) Pozdrawiam Natalia
Jesssssu Wy tez macie bac video w ten czwartek? Ratunkuuuuuuuuuuuuu
examen video mamy w czwartek, 31 marca
TAK, jedno wielkie RATUNKU ;/
My mamy....zaraz gdzieś to miałam zapisane - te XXXX vifaxy 6 IV....słuchajcie, jak już będzie po to napiszcie co było- może a "nóż widelec"będziemy mieć to samo....a jesli chodzi o lecture to mamy ich juz calkiem sporo...pozdro
nie, nie będzie to samo, bo to egzamin wewnętrzny, nasza pani prof. nagrywa to, co jej się podoba ;)
...yhhhh szkoda, bo ja to czarno widze (choć mi się wydaje,że u nas są kasety z ambasady)...jesli nie uda nam się współpraca to ja nie wiem co to będzie, przecież jakość tych przekazów jest tragicza....
jak dla mnie, to największym problemem jest nie jakość przekazu, a to, że po prostu nie rozumiem ze słuchu
mimo wszytsko powodzenia - i czekam na relacje "po" ;)
było fajnie.. ;) wszyscy zdali, średnią oceną była piątka :)
zresztą - co ważne! - od Bubu wiem, że we Wrocławiu np. są pisemne egzaminy video, u nas w Katowicach - ustne. Wrocław ma jeden film, u nas każdy mial inny. Czyli wolna amerykanka ;P A ja myślałam, że wszystko odgórnie ambasada określa..
no to luz...ja nie wiem jak u nas bedzie z ocenami mam nadzieje, ze tez zdamy pozytywnie... a byl ten sam film bo ktos pomylil kasety, a mysmy chcieli zdawac wyznaczonym dniu... no ale juz po i teraz czekamy na wyniki;)Pozdrawiam
hej, ja zdaje juz za kilkanascie dni dwujezyczna mature w poznaniu...boje sie ale wierze ze bedzie ok :)
no z ta fantastique to masz racje, u nas w Poznaniu jest tez taki watek pt "clown, arlequin et pierrot"...mielismy probna mature i nie bylo tak tragicznie, tylko denerwuje mnie to ze niektore teksty za tak przerobione, ze za cholere nie potrafie mowic tych przepisowych 20minut...
Gosiu, już za 4... :O aaaa...
No i już po pisemnej! Dwujezyczni - jak sie wam tematy podobały? U nas bylo niezle, jesli chodzi o wyniki wszyscy pozytywni, teraz gorzej bo ustne- u nas juz jedna 6 jest!W poniedzialek CD.
ogólnie ta matura była fajna, podobała mi się.. ;)

gratuluję wszystkim dwujęzycznym przeżycia tych 5 lat ;)
Ja też gratuluje :) [5 lat minęło jak jeden dzień ;)]

Ciesze się, że już po!
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Studia językowe

»

Pomoc językowa