Fajnie, że maturka dobrze Ci poszła, masz prawo chwalić się wynikami, ale to NIE TEN WĄTEK. Autorka prosiła o RADY, a nie komentarze w stylu: "słabo", "hoho to jeszcze gorzej :PP"... Gdybym chciała być złośliwa, napisałabym, że szkoda, iż u niektórych zdolności lingwistyczne nie idą w parze z umiejętnością czytania ze zrozumieniem...
>to że niektórzy są mniej zdolni to już nie moja wina;) mam ich po
>główce głaskać czy co?;)
Może się czepiam, ale według mnie komentarz nie na miejscu. Radzę Ci na przyszłość zachowywać dla siebie ocenę czyichś zdolności postawioną na podstawie jednego posta. Nie wiesz, co znaczy 8 lat nauki w jej przypadku. Znam osoby, które uczą się np. angielskiego w szkole przez 5 lat i mają kłopoty ze skleceniem poprawne wypowiedzi i to bynajmniej nie dlatego, że są "niezdolne", po prostu poziom nauczania języków obcych w polskich szkołach bywa naprawdę żałosny. Nie twierdzę, że tu akurat tkwi problem, ale jak widać "lata latom nierówne".
Po prostu nie bardzo rozumiem, co chciałaś osiągnąć przez swoje posty. Jeśli potrzebujesz zapewnienia, że jesteś uzdolniona lingwistycznie, to niniejszym Cię zapewniam, gratuluję wyniku i życzę równie dobrego na prawdziwej maturze. Nie musisz podnosić swojej samooceny dobijaniem kogoś, kto, jak sądze, potrzebuje teraz motywacji, a nie utwierdzania się w przekonaniu, że jest "mniej zdolny".