slownictwo do matury

Temat przeniesiony do archwium.
Hej.

Ktos z was zaproponowal zeby opracowac slownictwo np. tematycznie, przydatne do przygotowania sie do matury. Bardzo chetnie sie tego podejme. Postarajcie sie jednak ( wszyscy zainteresowani) podac liste zagadnien ktore by was interesowaly ok?????? Czekam na wasz odzew i zabieram sie do pracy:)
czesc ja bylabym zainteresowana tym dzialem ,poniewaz sama zdaje w tym rokku mature i bylabym wdzieczna gdyby ktos mi pomogl ze slowkami bo to jest cos okropnego:P
najbardziej interesowalyby mnie takie tematyki: rodzina, wakacje, mas media, szkola, dom, moze jeszcze cos wymysle:P
czekam na slowka:P
Hejka.Ja tez jestem za tym, aby ktos CHETNY opracowal slowka bo ich jest strasznie duzo i meczace jest takie pogrupowanie ich. Z tego co wiem to zagadnienia sa nastepujace: CZŁOWIEK: dane personalne,wyglad zewnetrzny,cechy charakteru,uczucia,emocje. DOM-miejsce zamieszkania,opis domu, pomieszczen, wyposazenia,wynajmowanie.SZKOLA,PRACA,ZYCIE RODZINNE I TOWARZYSKIE,ZYWIENIE,ZAKUPY I USLUGI,PODROZOWANIE I TURYSTYKA,KULTURA,SPORT,ZDROWIE,NAUKA,TECHNIKA,SWIAT PRZYRODY,PANSTWO,SPOLECZENSTWO,ELEMENTY WIEDZY O FRANCI. Wiem, ze to duzo!;/ Pozdrawiam.
czesc słuchaj mam prosbe potrzebuje słowek dotyczących nauki i techniki mam nadzieje ze moge na ciebie liczyc moj mail to [email] jak bys mogla napisac czy mi pomozes dzieki z gory
wiem,że temat ten był bardzo dawno poruszany,ale jakbym mogła prosić o takie pomoce, to będę baaaardzo wdzięczna:) moj email [email] bises:)

« 

Pomoc językowa