Pomoc z czytaniem...

Temat przeniesiony do archwium.
Witam was , mam pewien problem, od niedawna zacząłem się uczyć tego fascynującego języka, pojawił się jednak problem , ponieważ w kilku źródłach jest różnie podane. Chodzi mianowicie o niektóre zgłoski : eu, au, eau, aux etc. - jak się je powinno wymawiać, a także problem z akcentami (è,é ê ë î ï ô ù û ü) i z ostatnimi literami w słowach- które się czyta, a które nie.
Bardzo proszę o pomoc :) pozdrawiam
jezeli masz skype, odezwij sie do mnie na gadu to ci to przeczytam 1[tel]
Wolałbym gdyby ktoś mi napisał mniej więcej jak to się czyta ! Sakypa mam mikrofon nie działa...
Bądźcie bardziej kreatywni w swoich poszukiwaniach...
Nie ma sensu rozpisywać się "jak to się czyta"... Jeżeli napisałabym, że e wymawia się mniej więcej tak: usta jakbyś miał wymówić o ale wymawiasz y to zrozumiałbyś? wątpie...

Oto jeden spośród wielu linków, pomocnych w nauce francuskiej fonetyki :
Aż taki głupi nie jestem żeby nie zrozumieć że usta jak do o y wymawiam y.... znam niemiecki ,więc z takim czymś się już spotkałem. To proszę przynajmniej powiedzieć których liter na końcu wyrazu się nie czyta i czy w wyrazach jedno-sylabicznych np. es ( etre 2os. ), le, et, de, des - jak się czyta ! ;) Proszę o pomoc bo uczę się sam tego języka , mam 15 lat, a rodzice twierdzą że to słomiany zapał, więc próbuje wytrwać :) Dziękuje z góry za pomoc ! Pozdrawiam

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie