Moje plany na przyszłość. Je m'appele............. et actuellement j' etudie a le(troisième) classe de l'école sécondairé. Je travaille duz cela avoir obtenir de bonnes notes bien que mon avenir dépend sourtout du résultat de mon examen final. Si Je passerais bien la bac, Je voudrais puis aller a (właśnie nie wiem jak jest Akademia Medyczna). Je marcherai aux cours et beaucoup travailler. Je écrirai mon mémoire et J'obtiendrai ma maîtrise. Je veux rester a l'université parce que Je avori l'ambition de faire un doctorat. Espoir( espérer mieć nadzieję) gue Je trouvrai un travail satisfasiont. Je voudrais étre un chirurgien. J' aime la biologie et la personne anatomie. Je na pense pas encore à enfants, Je voudrais d'abord penser à son carrière professionelle. Chciałam też wtrącić zdanie, że za moje pierwsze zarobione pieniądze kupię sobie mieszkanie. Ale nie mam pojęcia jak to przetłumaczyć. Bardzo dziękuję za jaką kolwiek pomoc :)
A to jest tekst po polsku:
Mam na imię .................. i aktualnie jestem w trzeciej klasie w szkole ogólnokształcącej. Ciężko pracuję, żeby mieć dobre oceny wiem , że moja przyszłość zależy od rezultatu mojego egzaminu końcowego . Jeżeli dobrze zdam maturę to chciałabym pójść na Akademię Medyczną. Będę chodziła na zajęcia i dużo się uczyła. Napiszę pracę magisterską i uzyskam tytuł magisterski. Zostanę na uczelni i zrobię doktorat. Mam nadzieję, że znajdę satysfakcjonującą pracę. Chciałabym zostać chirurgiem. Lubię biologię i anatomię ciała człowieka. Za pierwsze zarobione pieniądze kupię mieszkanie. Nie myślę jeszcze o dzieciach na razie najważniejsza jest kariera zawodowa.