firma GROUP-COSTE lub RAMSEGUR ktoś je zna?

Temat przeniesiony do archwium.
alo 9 Gru 2007, 12:22 odpowiedz Zgłoś wpis do usunięcia
Hej wszystkim! Szukam osób,które wyjechały do pracy przez firmę z Wrocławia Coste-Group. Mój mąż jest w Aytre koło La Rochelle. Podpisał umowę na 9 euro netto na godz. Do tej pory nie wypłacili im pieniędzy,a teraz dostali nowe umowy za 1521 euro brutto.Firma z Paryża która w tym pośredniczy nazywa się RAMSEGUR Le Dôme - 1 rue de la Haye 95731 ROISSY CDG CEDEX. Czy ktoś wie coś na temat tych firm? Bardzo proszę o pomoc.
WITAM JA JESTEM BYłYM PRACOWNIKIEM TEJ FIRMY I WIEM ZE SWOJEGO DOSWIADCZENIA ZE PIENIEDZY NIE WYPLACA BO ICH NIE MAJA MOJE [gg]
Witam ja również pracowalem dla firmy Group-Coste i nie miałem problemu z wypłatą. Pieniądze były na czas i byłem bardzo zadowolony z pracy.
Czesc oaza23. Juz wrociles do kraju? Ja tez. Daj znac to moze na p..... gdzies skoczymy i powspominamy stare czasy.
A tak poza tym to nie rozumiem czemu sie skarzycie na ta firme. Ja niedawno skonczylam kontrakt na lotnisku kolo Paryza. Wprawdzie tylko miesiac tam bylam, ale nic zlego mi sie tu nie stalo i raczej nie mam zlych wspomnien zwiazaych z praca ani z wyplata. Firma jak kazda inna co Polakow za granice wysyla. Tylko ze czasem ludzie ktory tu przyjezdzaja sami stwarzaja problemy a potem narzekaja.

Buzka Oaza23:) czekam na telefon!
witam ja mialem z ta firma problemy i to niemale ale ja nie pracowalem na lotnisku przy robieniu kanapek wiec jezeli ktos ma dobre zdanie o tej firmie to ma szczescie a tak w nawiasie to polskie firmy prawie wszystkie oszukuja bo kazdemu za granica sie nalezy spanie i wyzywienie za darmo a jest inaczej no i oczywiscie za posrednictwo biora polowe pieniedzy ktore sie nam naleza wiem o tym poniewaz joz pracuje 8 lat za granica i znam bardzo dobrze francuski i niemiecki jezyk wiec idzie sie z pracodawca dogadac pozdrawiam
powiem jedno NIEZAWIERAJCIE ZADNYCH UMOW Z GROUP_COSTE ten posrednik to oszust Niewyplacil nam naszych naleznosci za poprzedni miesiac wrzesien Kasy niemaja Mieszkanie po 3tygodniach dopiero zalatwili pobytu Jak znacie jezyk francuski to tylko bezposrednio do francuza sie przyjmujcie
Witajcie!TO PRAWDA FIRMA GROUP-COSTE Z WROCŁAWIA TO NAJWIĘKSZE OSZUSTY!NIE WYPŁACAJĄ WYNAGRODZEŃ, NIE KUPUJĄ BILETÓW NA METRO, MIESZKA SIĘ W 4 OSOBY W JEDNYM POKOJU, ŚPIMY PO DWÓCH W JEDNYM ŁÓŻKU!!!TO JAK W OBOZIE PRACY!UWAŻAJCIE NA NIECH!LEPIEJ W KRAJU PRACOWAĆ NIŻ W TAKICH WARUNKACH.
Pracowałem w Grop Coste w grudniu 2008 roku.Mieszkaliśmy w 7 w małym mieszkanku w warunkach trudnych do zaakceptowania na dłuższa metę. Firma obiecała mi zwrot kosztów za dojazd ze Szwecji oraz stawkę godzinową ok 9 euro za godzinę.To okazało sie fikcją, ponieważ do dnia dzisiejszego nie otrzymałem zadnych pieniedzy.Firma zarejestrowana jest w Polsce a siedzibę ma we Francji co poważnie utrudnia dochodzenie woich spraw na drodze sądowej.Pomimo tego mam zamiar załozyc sprawę sądową i karno-skarbową.Mr Fraitas i jego sekretarka pani Bogumiła bez mrugnięcia oka serwują wszystkim puste obietnice i sciemnianie.W wyątkowych wypadkach udaje się odzyskać jakieś pieniądze ale to jest loteria.Firma zmieniła obecnie siedzibę, jej aktualny adres to ul G.Zapolskiej 1 we Wrocławiu.Jezeli kogoś bawią takie klimaty to zapraszam go do Group Coste
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Brak wkładu własnego

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie