sprawdzenie 5 zdań

Temat przeniesiony do archwium.
Napiasałam w mairę własnych(doskonale wiem,że słabych) możliwości kilka zdań proszę kogoś życzliwego poprawienie i nie wyśmainie mnie.
1. Mon prefere personne est Hanna Bielicka.
2. Elle nee en 9 novembre 1915 a konowce, elle mort en 9 mars a 2006.
3. Ell’a finise le etudes a faculte philologi Rome a universite “WARSZAWKIEGO” et “Państwowy Instytut Sztuki Teatralnej w Warszawie.
4. Ell’a ete la comedienne, „, znaną z donośnego głosu.

5. Ell’a ete ousi personne toujours souriant et régalant, ell’a pue réjouir les spectateurs.

1. Moja ulubiona osobą jest Hanna Bielicka.
2. Urodziła się 9 listopada 1915 roku w konowce, zmarła 9 marca 2006 w warszawie.
3. Ukończyła studia na Wydziale Filologii Romańskiej Uniwersytetu Warszawskiego oraz Państwowy Instytut Sztuki Teatralnej w Warszawie.
4. Była aktorką, znaną z donośnego głosu.
5. była także osobą zawsze uśmiechniętą i żartobliwą, potrafiła rozbawić widownię
6. Wiek nie przeszkadzał jej.
7. Była i jest autorytetem dla młodych i starych.
8. w ostatnim programie jakim wystąpiła „Szymon majewski show” powiedziała :” Dzisiejszy wieczór będzie pod nazwą: Bawcie się dzieci, nim babcia odleci.”
9. Ludzie rozpoznawali ją także przez duże kapelusze, które uwielbiała.
10. Była osobą która, szanowała język ojczysty i dbała o czystość mowy polskiej.

6. Le ancienneté ne parasit pas elle.

7. Elle ete et est le autorité fur adolescents et vieillesse.

8. A ultième programe qul’qe ell’a représente “szymon majewski show” ell’a dire “:” Dzisiejszy wieczór będzie pod nazwą: Bawcie się dzieci, nim babcia odleci.”
9. Les gens reconontree elle ousi a les grand galurin, qou ell’adore
10. elle ete personne która, szanowała język ojczysty i dbała o czystość mowy polskiej.

A oto dalsza część mojego nędznego tekstu.Wiem że słowo proszę to mało,ale jak dla mnie nie straciło swojej wartosci, wiec proszę o pomoc.
1.Ma personne prefere, c'est Hanna Bielicka.
2.Elle est nee le 9 novembre 1915 a Konowice, elle st morte le 9 mars 2006.
3.Przerosło mnie^^
4.Elle a ete actrice, connu grace a la voix forte.
5. Elle etait aussi une personne toujours souriante et regalante. Elle a su comment faire rire le public.
6. L'age, ce n'etait pas l'obstacle pour elle.
7. Elle etait et elle est l'autorite pour les adolescents et les personnes agees.
8. Przerosło.
9. Elle etait connu grace aux grands chapeaux qu'elle a adore.
10. Elle etait la personne qui a respecte sa langue maternelle et elle a soigne a la clarte de la langue polonaise.

Nie gwarantuję poprawności, ale wyszłam z założenia, że lepszy rydz niż nic :P
1. preferee*
Bardzo Ci dziękuje, co mogłaś to zrobiłaś to miłe:)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Pomoc językowa - tłumaczenia