Bardzo proszę o sprawdzenie mi tego przepisu i poprawienie błędów. ; ) Z góry dziękuję.
1. Sanonnons des fruits
2. Poissons des fruits et coupons un plectre
3. Des fruits préférons à cuvetle
4. Décacheton une boîte des fruites. Puis des fruites ajoutons de curatte.
5. Mélangons tout en gros.
6. Préparons une souce:
Pressurons de demi le citron. Ajoutons le sirop de la boîte de fruites. Ajoutons deux peu de sucre.
7. Versons des fruites et mélangons tout en gros.
8. Ajoutons la crème fouetlée.
Bon appetit
Po polski miało to wyglądać mniej więcej tak:
1. Myjemy wszystkie owoce.
2. Obieramy je ze skórki i kroimy w kostkę.
3. Owoce przekładamy do miski.
4. Otwieramy puszkę z owocami, następnie dodajemy je do pozostałych składników.
5. Wszystko razem mieszamy.
6. Przygotowujemy sos:
Wyciskamy sok z połowy cytryny, dodajemy syrop z owoców z puszki oraz 2 łyżeczki cukru.
7. Polewamy owoce sosem i jeszcze raz wszystko mieszamy.
8. Dodajemy bitą śmietanę.
Smacznego