Plany wakacyjne.

Temat przeniesiony do archwium.
Bardzo proszę o sprawdzenie. Miałam opisać swoje plany wakacyjne. Jeżeli ktoś by był tak uprzejmy żeby również dodać coś od siebie byłabym wdzięczna.
Z góry dziękuję..

Wersje przetłumaczona przeze mnie:
Je ne partirai pas cette année en France, mais je passerai mien vacances a la Amsterdam - capitale de la Hollande.
Je visiterai mon frere - il là habita.
Je demanderai allerai de Amsterdam parce que il est beau cité. Tout je convoiterai visiterai musée marijuana- "Hash Marihuana & Hemp Museum". Il est isolée place en Europe bénit (tej??) plante. Je se proposerai visiterai moderne stade, camps Ajax - "Amsterdam ArenA" En Amsterdam est par-dessus 700 monuments, par exemple : églises, ponts, bourses. En ville est aussi beaucoup parcs, places, galeries, muses. Ensuite retour de la polonaise je passerai temps par-dessus eau gue mes amis.

wersja po polsku:
Nie wyjadę do francji w tym roku, ale ja spędze moje wakacje w amsterdamie - stolicy Holandii.
Odwiedze mojego brata- on tam mieszka.
Chcę jechać do Amsterdamu ponieważ jest to piękne miasto. Przede wszystkim pragnę odwiedzić muzeum Marihuany- "Hash Marihuana & Hemp Museum". Jest to jedyne miejsce w Europie poświęcone TEJ roślinie. Mam również zamiar zwiedzić nowoczesny stadnion drużyny Ajax - "Amsterdam ArenA". W Amsterdamie znajduje się ponad 700 zabytków na przykład : kościoły, mosty, giełdy. W mieście znajduje się też wiele parków, placy, galerii i muzeów. Po powrocie do Polski będę spędzała czas nad wodą ze znajomymi.
a i dodatkowo, praca miała zostać napisana w czasie Futur Simple
Je ne partirai pas cette année en France, mais je passerai MES vacances a Amsterdam - LA capitale de la Hollande.
Je RENDRAI VISITE à mon frere - il Y habita (LUB IL HABITE Là-BAS).
Je VEUX aller à Amsterdam parce que C'est UNE BELLE VILLE. Avant tout, je visiterai LE musée marijuana- "Hash Marihuana & Hemp Museum". C'EST LE SEUL LIEU en Europe CONSACRé à CETTE plante. J'ESSAYERAI DE visiter LE NOUVEAU stade , de l'éQUIPE Ajax - "Amsterdam ArenA" A Amsterdam IL Y A PLUS DE 700 monuments, par exemple : LES églises, LES ponts, LES bourses. En ville IL Y A aussi beaucoup DE parcs, places, galeries, muséEs. AU retour EN POLOGNE je passerai MON temps AU BORD DE L'eau AVEC mes amis.

visiter = zwiedzac
rendre visite = odwiedzic
cité = czesc jakiegos miasta
bardzoo dziękuje ;)

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa - tłumaczenia