witam.
mam zadanie na francuski. muszę napisać jak lubię spędzać wakacje. problem w tym, że nie wiem czy dobrze to zrobiłam. byłabym bardzo wdzięczna jakby ktoś mógłby mi to sprawdzić ;)
zamieszczam po polsku i francusku, żeby nie było wątpliwości o co tak właściwie mi chodziło.
Pl:
Lubię spędzać wakacje nad morzem, ponieważ kocham plaże i szum fal. Wolę jeździć za granice, ponieważ jest tam czyściej i cieplej. Poza tym lubię zwiedzać nowe miejsca i poznawać nowe kultury. Ale nasze morze też jest super!
Lubię też spędzać wolny czas na wsi w górach. Jest tam spokojnie. Tym razem wybieram Polskę. Lubię wieś ponieważ można wybrać się na spacer z dala od zgiełku miasta. Można też iść do lasu na grzybobranie lub zbieranie malin. Kocham góry, chodzenie po nich i oglądanie pięknych krajobrazów. Mogę chodzić cały dzień i nie czuć zmęczenia!
Podróżuje samochodem i samolotem. Samolotem podróżuje gdy podróżuje za granice, ponieważ jest to najszybsze rozwiązanie. Samochodem podróżuje na wieś lub nasze morze. Lubię podróżować samochodem, ponieważ jest to interesujące.
Gdy jeżdżę nad morze mieszam w hotelu. Na wsi mieszkam w domu u rodziny, ponieważ jest to znacznie tańsze i wygodniejsze.
Lubię spędzać aktywnie wakacje. Uwielbiam wędrówki, jazdę na rowerze, pływanie w morzu i długie spacery. Nie lubię siedzieć w miejscu, zawsze musze coś robić. Mam dużo pomysłów więc nigdy się nie nudzę!
Fr:
J’adore passer de vacances à la mer parce que j’aime la plage et bruit des vagues. Je préfère voyage à l’étranger, parce que il y a plus chand et plus purement que nous. Ailleurs, j'aime visiter de nouveaux endroits et de apprendre de nouvelles cultures. Mais polonaise de la mer aussi est super!
J’aime beaucoup passer mon temps libre à la campagne à la monragne parce que il y a calmement. Cette fois je choisis notre village polonais. Je peut être faire une promenade loin de l'agitation et du bruit ou aller dans la forêt à la proliferation ou cueillette de petits fruits. J'aime la montagne, en marchant sur eux et vue magnifique paysage. Je peux marcher toute la journée et me sens pas fatigué!
Je vayage en voiture ou en avion. Je choisis en avion quand je voyage à l’étranger parce que il est moins rapide solution. Je choisis en voiture quand je voyage à la compagne ou notre mer. J’aime bien voyage en voiture parce que il est tres intéressant.
Quand je voyage à la mer je habite à l’hôtel. À la campagne je habite dans mon famille maison parce que il est beaucoup moins cher et plus pratique.
J’aime passe de vacances activement. J'aime la randonnée, le vélo, la natation dans la mer et les longues promenades. Je n'aime pas ne rien faire, j'ai toujours quelque chose à faire. J'ai tant d'idées ne s'ennuie jamais!