BArdzo wazne POmoc w przetlumaczeniu tekstu

Temat przeniesiony do archwium.
Wieś czy miasto, każdy z nas ma odmienne zdanie na ten temat, każdy ma inne upodobania i każdy z nas lubi inny styl życia który lepiej się odnajduje w mieście bądź na wsi.
Ja osobiście wole mieszkać w mieście, ponieważ w mieście jest więcej rozrywek, jest więcej miejsc gdzie można spotkać się ze znajomymi, jest także więcej miejsc gdzie można zrobić zakupy. Bliżej jest także do przeróżnych miejsc które lubimy odwiedzać. Łatwiej jest poznać nowych ludzi, z którymi można spędzać milo czas W miesicie także łatwiej jest znaleźć prace niż na wsi, jest większa możliwość rozwoju.. Innym ważnym argumentem który powoduje ze chce mieszkać w miesicie jest fakt ze nie lubię żyć w monotonii, lubię jak się cos dzieje wokół mnie. Z drugiej strony mieszkanie na wsi tez może być przyjemne ale przez jakiś okres np. wakacji kiedy można sobie odpocząć od tego szybkiego tempa zycia, zregenerować siły.

Wiem ze to jest dlugi tekst ale niestey mam sytuacjie podbramkowa, i musze jakos z niej wyjsc. O czywiscie nie bede umieszczac takich tekstow ciagle ten jest wyjatkowy bo to na pon od przyszlego tyg sie wezme za poprawianie, ale z tym nie dam rady do pon. Musze sobie jakies lekcje dodatkowe zalatwic. Wiec prosil bym o pomoc.
radze ci nie czekac za dlugo na to, ze ktos ci odwali cale zadanko...
bez wlasnego wkladu bedzie ciezko...
a swoja droga, to ten temat byl na forum kilka razy, wiem, bo kiedys cos takiego tu sprawdzalam komus, wiec poszukaj na wyszukiwarce
prosze, oto link gdzie byla dyskusja na ten temat,

http://www.francuski.ang.pl/Mieszkac_na_wsi_dlaczego_1459.html

« 

Studia językowe