Prośba o przetłumaczenie.

Temat przeniesiony do archwium.
Witam.
Mam prośbę o przetłumaczenie pewnego tekstu. Gram w pewną grę na francuskim serwerze i jeden kolega coś do mnie napisał, tylko nie mam pojęcia o co chodzi. Wysłał mi to również w wersji przetłumaczonej na język polski w translatorze, ale nic ciekawego z tego nie wyszło.

Tekst po francusku:

mangé quoi? je lui et fait perdre presque le double alors qu'il a 30 planetes de moins et 8000 points technologie de + ?

Pour information je ne chercher pas a faire un HOF, si j'ai attaquer rafval, c'est car il avais attaquer cobra qui est un de mes membres ( encore la sa va ) mais il en avais suivi par attaquer toute ces colos et en faire un frigo, j'ai donc pris le temps de le vengé.
mon but n'étais pas de detruire la flotte principale a rafval, mais a lui taper toutes ces colos pour en faire un frigo.
Manque de chance il a supprimmé ces colos, et impossibilité de taper sa flotte, celle-ci étant basé a l'opposé de la planètes colonisé.

A tu z translatora:
Dla Twojej informacji nie starać się HOF, jeśli atak rafval dlatego, że zaatakował cobra jest jednym z członków mojej (jego ciągle trwają), ale nie miał takiego ataku następuje kolosalne i do lodówki, więc wziąłem czas zemsty.
moim celem nie było zniszczenie głównych floty rafval, ale trafił wszystkie siary w lodówce.
Pech, że usunął te kolosalne, a nie wejść do floty, przy czym ten ostatni z siedzibą w przeciwieństwie do kolonizacji planet.

Mógłby ktoś to chociaż pobieżnie przetłumaczyć?

Sprobuje sie podjac :D

Co zjadl/zjedli? Sprawilem, ze stracil prawie 2 razy tyle, a ma o 30 planet mniej i 8 tys. wiecej punktow technologii.
Tak zebys wiedzial, to ja nie chcialem zrobic HOF, zaatakowalem rafvala dlatego ze on zaatakowal cobre ktory nalezy do mojej druzyny (choc to jeszcze by uszlo), ale potem rafval zaatakowal wszystkie te kolonie i zrobil z nich lodowke, no wiec sie na nim zemscilem.
Nie chodzilo mi o to zeby zniszczyc glowna flote rafvala, tylko zeby powystrzelac te kolonie i zrobic z nich lodowke.
Pech, on usunal te wszystkie kolonie, do tego nie mozna zaatakowac jego floty , tej ktora jest na przeciwko skolonizowanych planet.

=D Fajna gierka.
Wielkie dzięki kolego :)
Tylko nie wiem co on z tą lodówka :D
Moj maz Francuz mowi, ze ta lodowka to sa rezerwy. Jesli to ma sens...
Dzięki. Wszystko w miarę zrozumiałem.

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie