List do syna w Paryżu

Temat przeniesiony do archwium.
Mam do napisania ćwiczenie na francuski- coś w stylu : List do syna studiujacego z paryzu. w ogole nie umiem sobie poradzic..
Drogi Michael
Piszę do ciebie, spytac jak sobie ardzisz sam daleko od domu? Razem z tata martwimy sie o ciebie, ale jestesmt pewni jak dasz sobie rade. Jak studia, jestes zadowolony z zajec? Mam nadzieje ze nie przepracowujesz sie za bardzo i masz czas tez na rozrywki. Jak twoj wspołokator? chyba juz nie ma z nim problemów skoro nie narzekasz. Prosze sie uwazaj na siebie i nie wracaj zbyt pozno do domu, bo miasto moze byc niebezpieczne. Jesli bedziesz mial jakies problemy zawsze nas informuj, zawsze mozesz na ans liczyc mimo ze jestesmy tak daleko. Pozdrow ciocie Patrice i badz ostrozny.
Caluje Mama

Jesli ktos ma chwile i nie sprawi mu jakiegos wiekszego problemu to niech cos skrobnie..chpocby pare zwrotów :) bede b. wdzieczna :)
Cher Michel!
Je t'ecris pour te demander comment tu te debrouilles seul si loin de la maison?Avec papa, on s'inquiete pour toi mais on est sur que tout ira bien.Et tes etudes?Tu es content de tes cours?J'espere que tu ne travailles pas trop et que tu as le temps aussi pour le loisir.Et ton co-locateur?Je suppose qu'il n'y plus de problemes avec lui parce que tu ne te plains pas.Je te demande te prendre soin de toi et de faire attention.Ne reviens pas trop tard chez toi car la ville peut etre dangereuse.Si tu auras des problemes,appelle-nous tout de suite.Tu peux toujours compter sur nous malgre que nous sommes si loin.Bonjour de notre part pour ta tante!Et sois prudent!
je t'embrasse.maman
pozdr
dodatek:
je suppose qu'il n'y a plus... zapomnialam a
nara
Wielkie dzieki !!! ta praca uratuje mi zycie :) < no moze nie, al przynajmniej ocene z francuckiego :P> wielkie dzieki i pozdro!