opis pokoju...

Temat przeniesiony do archwium.
Błagam Was na kolanach!!! Czy może mi ktoś pomóc? Potrzebuje bardzo pilnie na jutro na lekcję francuskiego zad. dom pt. " Moje cztery kąty" mam tam napisać wszystko co znajduje się w moim pokoju. Czy ktoś byłby tak dobry i postarał by się mi to przetłumaczyć:

"Mój pokój jest koloru zóltego. Na ścianie wiszą dwa obrazy. Po lewej stronie od wejścia stoi duża palma. Pod oknem na moim biurku jest postawiony mój komputer. Często z niego korzystam. Na środku pokoju lezy dywam a nad nim wisi lampa. Bardzolubie przebywać w moim pokoju ponieważ czuję się tam bezpiecznie."
no niech mi ktoś pomoże!!!!!!!!111
Ma chambre est de couleur jaune. Au mur sont accrochés deux tableaux.
A gauche de l'entrée se trouve un grand palmier.
Devant la fenêtre est situé mon bureau sur lequel se trouve mon ordinateur.
Je l'utilise souvent.
Au milieu de la chambre il a y un tapis et au dessus de celui-ci il y une lampe. J'aime bien passer du temps dans ma chambre puisque je m'y sens en sécurité.
Les murs de ma chambre sont jaunes. Contre un mur sont suspendus deux tableaux. A gauche de la porte il ya un palme. A cote de la fenetre, sur le bureau se trouve mon ordinateur. J'en profite souvent. Au milieu de ma chambre, sur le sol est étendu un tapis. J'aime beaucoup passer le temps dans ma chambre. J'y sens bien.
dziękuje wam kochani!!!! tylko szkoda ze juz po czasie. ale dzięki ze sie staraliście...

« 

Pomoc językowa