prosze o pomoc !!!!!

Temat przeniesiony do archwium.
Zależy mi na przetłumaczeniu pewnej wypowiedzi dotyczacej mojej przyszłosci. maja byc to proste zdania, ewentualnie warunkowe w czasach future proche i future simple. wypowiedz wyglada mniej wiecej tak:

W tym roku zamierzam zdać mature. Później wyjade na wakacje do Francji. Będe tam pracować. Następnie mam zamiar rozpocząć studia na Uniwersytecie Wrocławskim. Bede studiował na kierunku matematyka. Jesli skończe studia, to zrobie też doktorat:). później zamierzam pracować jako nauczyciel lub wykładowca. Zamierzam też pracowac naukowo, aby zdobyć nagrode nobla. Ożenie sie w wieku 30 lat i bede miał dwoje dzieci.

Strasznie mi zależy na przetłumaczeniu i byłbym bardzo wdzięczny jesli by mi ktoś w tym pomógł.
Pozdrowionka :)
Cette année je pense d'attaquer le bac. Par la suite de vacances en France, tout en travaillant bien sur.
Si tout va bien, probablement je vais commencer mes études à l'université de Wroclaw en mathématiques.
Et encore si tout va bien, mon désire est de faire la licence et travailler à terme comme enseignant.
J'envisagé également de devenir un scientifique avec des ambitions plutôt hautes: le Nobel, par exemple, pourquoi donc pas ? Je vais me marier à 30 ans, pour avoir (par la suite > facultatif) deux progénitures.
- - - - - - - - - - - - - - - - - -
Bravo, un programme de haute voltige ! Je te souhait une réalisation rapide et à 100 %. Salut – Victor+
Bardzo prosze o przetłumaczenie w czasie przyszłym " Future simple" jak najszybciej!!!

W poniedziałek wstanę i pójde do szkoły. Potem przyjde do domu, zjem obiad i bedę uczyc sie jezyka francuskiego. O godzinie 17 wyjde i pójde na zajecia taneczne na których spedze 2 godziny. Przyjde do domu, ogladne telewizje i połoze sie spać. We wtorek bede siedziała przed zeszytami. Kiedy wszystko skończe, bede gotowa na jutro, pojade z mama na zakupy i zjem duże lody. W srode spotkam sie z przyjaciółka i pojedziemy do centrum miasta a potem do kina na komedie. Czwartek spedze podobnie jak poniedziałek poniewaz bede miała zajecia taneczne i duzo nauki. W piatek skoncze bardzo wczesnie lekcje wiec umówie sie z koleżankami na pizze i na spacer do parku. Na weekend wyjeżdżam z rodzicami i bratem do Wrocławia i zostane tam na cały wolny czas.

Bardzo prosze o szybka odpowiedź !!!! Dzieks z góry xD Aaa jak myslicie czy tego bedzie na 1 strone A5 ??
Lundi je vais me lever à 7 heures et je vais aller à l'école. Après l'école, je vais revenir chez moi, je vais déjeuner et ensuite je vais apprendre le français. A 17 heures je vais sortir et aller aux cours de danse qui vont durer 2 heures. Après les cours je vais revenir à la maison, je vais regarder la télé et je vais me coucher. Mardi je vais faire mes devoirs. Ainsi cela sera prêt pour demain et je vais aller avec maman faire les courses et je vais manger des glaces. Mercredi je vais rencontrer mon amie. Nous allons aller au centre ville et après au cinéma voir une comédie. Jeudi je vais faire comme lundi, aller aux cours de danse et beaucoup apprendre. Vendredi mes cours vont finir très tôt donc je vais aller avec mes amies manger pizza et faire une promenade dans le parc. Le week-end je vais partir avec mes parents et mon frère à Wroclaw.
Cette année j'ai l'intention de passer le baccalauréat. Je vais passer mes vacances en France où je vais travailler. Après, je vais faire mes études à l'Université de Wroclaw. Je vais étudier les mathématiques. Si je les termine, je vais essayer de faire un doctorat. Puis, j'aimerais enseigner au lycée ou à l'université. Je voudrais aussi travailler en science pour obtenir le prix Nobel. Je vais me marier à l'âge de 30 ans et j'aurai deux enfants.
Cette année....... dla BUTTERFLY
Gloofy, wszystko dla Pauli przetlumaczyle/as w czasie futur proche, a mialo byc w futur simple.
No własnie tez teraz to zauważyłam ;( Czy ktos może mi to przetłumaczyć na foture simple ??? pLISS Z GÓRY DZIEKI ;]
maja byc to proste zdania, ewentualnie warunkowe w czasach FUTURE PROCHE i FUTURE SIMPLE.

Wiec jak w koncu ?
oups

mala pomylka

desolé
Musze miec to na jutro prztłumaczy mi to ktoś??? w FUTURE SIMPLE W ZDANIACH NA POZIOMIE 3 KLASY GIMNAJUM .....

W poniedziałek wstanę i pójde do szkoły. Potem przyjde do domu, zjem obiad i bedę uczyc sie jezyka francuskiego. O godzinie 17 wyjde i pójde na zajecia taneczne na których spedze 2 godziny. Przyjde do domu, ogladne telewizje i połoze sie spać. We wtorek bede siedziała przed zeszytami. Kiedy wszystko skończe, bede gotowa na jutro, pojade z mama na zakupy i zjem duże lody. W srode spotkam sie z przyjaciółka i pojedziemy do centrum miasta a potem do kina na komedie. Czwartek spedze podobnie jak poniedziałek poniewaz bede miała zajecia taneczne i duzo nauki. W piatek skoncze bardzo wczesnie lekcje wiec umówie sie z koleżankami na pizze i na spacer do parku. Na weekend wyjeżdżam z rodzicami i bratem do Wrocławia i zostane tam na cały wolny czas.
Temat przeniesiony do archwium.