Witam i prosze o sprawdzenie...dziekuje za pomoc:)

Temat przeniesiony do archwium.
zadanie brzmi "moje wspomnienia z Dziecinstwa" i ma byc napisane w czasie l'imparfait

Quand j'etais 16 ans garçon ensemble avec mon amis, nous partions a Gdansk... Quand nous étiez a Gdansk, nous plantions(rozbilismy) sa tente en plein champ. Nous allions dans plage et nous faisions de la natation. Nous construisions la château. Un beau jour mon ami perdait. Nous cherchions ...(go) tout le jour. nous trouveions(znaleźlismy) ...(go) à restaurant... puis nous revenions en champ et nous faisions le foyer...
Quand j'avais 16 ans, je suis parti a Gdansk avec mon ami (w tej czesci zdania nie mozna uzyc imparf, bo to by oznaczalo-wyjezdzalismy a nie wyjechalismy....) Quand nous y etions, nous plantions notre tente en plein champ ( to chyba znaczy w szczerym polu tak?) Nous allions a la plage et nous faisions de la natation. Nous construisions aussi des château de sable. Un beau jour, mon ami s;est perdu ( zgubil sie - w passe compose bo inaczej by brzmialo _pewnego dnia moj kolega sie gubil ;)) Nous le cherchions toute la journée (caly dzien), nous le trouverions enfin au restaurant. Puis, nous sommes revenus a notre camping et nous avons allume un foyer... (wrocilismy i rzopalilismy a nie wracalismy i rozpalalismy 0- bo to by brzmialo jak by sie kolega gubil co dzien i codzien msuielibyscie go szukac, przyprowadzac i ropzalac ognisko ;))
dziekuje Ci bardzo
wiesz... czasem mi sie mieszaja te wszystkie czasy, noale ja sie dopiero dwa lata ucze francuskiego... pozdrawiam
nie ma za co, ciesze sie ze moglam pomoc

»

Życie, praca, nauka