proszÄ™ o pilnÄ… pomoc

Temat przeniesiony do archwium.
Mam taką maleńką prośbę. Muszę na jutro napisać pracę o telefonie komórkowym, jednak niezbyt się umiem za to zabrać. Czy ktoś mógłby mi jakoś na szybko napisać góra 10 zdaniowy opis komórki? Potrzebuję go pilnie na jutro. Nie musi być na jakimś super poziomie - jestem w 3 klasi gim. Bardzo proszę o pomoc.
Wysil siÄ™ trochÄ™ i napisz po polsku.
Ok. To może:

Mam komórkę od dwóch lat. Jest to komórka firmy Sony Ericsson. Komórka jest czarna, ma aparat fotograficzny i kamerę. Ma odtwaracz MP3, mogę słuchać na niej muzyki. Często zdzwonię do przyjaciół. Lubię wysyłać SMSy. Bardzo często sciągam na nią różne dodatki. Lubię robić nią zdjęcia. Służy mi do organizowania dnia. Często używam jej jako kalkulatora.

Tylko prosiłbym o możliwie jak duże uproszczenie tłumaczenia. Jak już pisałem, poziom koło 3. klasy :)
J’ai un portable depuis deux ans. C’est le Sony. Mon portable est noir, il a un appareil photo et un caméra. Il y a aussi un MP3 grâce à qui je peux écouter de la musique. Je téléphone souvent à mes amis. J’aime envoyer des messages SMS. J’aime aussi prendre des photos. Mon portable organise aussi ma journée. Je profite souvent d’une calculatrice.
Dzięki wielkie :)
Je télécharge beaucoup de sonneries et de logos- ściągam dużo dzwonków i logo.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa