Uczę się francuskiego od września i mieliśmy napisać e-mail przedstawiający naszą osobę i mówiący o tym kogo chcielibyśmy poznać, sprawdźcie czy dobrze : )
Salut!
Je m'apelle Kasia. J'ai 16 ans. Je suis née le 20 novembre. J'habite à Lublin, en Pologne. Je suis étudiante en XI Liceum Ogólnokształcące à Lublin. J'aime l'ècole, mais certains les matières scolaires sont difficile, comme par exemple la physique. Je vais à l'ècole avec ma amie-Ola.
J'aime le sport, la photo, la nature, le cinéma, la ville, l'été. En été je vais à la mer. Je vais à la plagne et je profite la soleil. En hiver j'adore patinage! J'ai patins et je souvent vais à patinoire. Je deteste la pluie, donc je n'aime pas l'automne. Je n'aime pas aussi la foule, la boxe, la moto, la solitude. J'aime écouter de la musique. Je écoute le rock, le pop, et parfois le rap.
J'ai aussi le chat. Il s'appelle Yogi et il est beaucoup doux! J'aime les animaux. Mon chat est blanc et noir.
À bientôt, Basia.
Cześć !
Nazywam się Kasia. Mam 16 lat. Urodziłam się 20 listopada. Mieszkam w Lublinie, w Polsce. Jestem uczennicą w XI Liceum Ogólnokształcącym w Lublinie. Ja lubię szkołę, ale niektóre przedmioty szkolne są trudne, jak na przykład fizyka. Ja chodzę do szkoły z moją przyjaciółką- Olą.
Ja lubię sport, fotografię, naturę, kino, wieś, lato. W lecie ja jeżdżę nad morze. Ja chodzę po plaży i cieszę się słońcem. W zimie ja uwielbiam jeździć na łyżwach! Ja mam łyżwy i często chodzę na lodowisko. Ja nie nawidzę deszczu, więc nie lubię jesieni. Ja nie lubię także tłumu, boksu, motoryzacji, samotności. Lubię słuchać muzyki. Słucham rocku, popu i czasami rapu.
Ja mam także kota. On nazywa się Yogi i jest bardzo potulny! Ja lubię zwierzęta. Mój kot jest biało-czarny.
Do zobaczenia, Basia.
Z góry dziękuję : ) (potrzebne już na jutro)