Pomoc w rozpoznaniu francuskiej piosenki

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 35
poprzednia |
Witam.
Poszukuje nazwy piosenki po francusku do której zamieszczam link ponizej (jest to tylko fragment 30 sekund). Wpisaniu fragmentu słów w google da wynik, niestety kiepsko u mnie z rozszyfrowaniem ze słuchu, dlatego zgłaszam się do was o pomoc ;)

http://w98.wrzuta.pl/audio/9tIbds9Nc6w/cotozapiosenka

Z góry uprzejmie dziękuję za pomoc.
nie masz jakiegoś dłuższego fragmentu? w lepszej jakości?
niestety nie mam, jest to jedyny krótki fragment gdzie cokolwiek słychać. Co do jakości to od 12 sekundy wydaje mi się że w miarę wyraźnie słychać.
humpetej - w Tobie nadzieja ;)
edytowany przez kadarka123: 05 maj 2013
wiesz, akcent tego gościa... jest taki trochę reggaeowy...
... de la terre
tous ceux qui vivent dans la misère
...dédicasser
...veut nous manipuler
c'est le sang(?) qu'on appelle à l'unité
pourquoi(?) continuer à lutter
...toutes (sic!) les gens de la terre

ja tyle słyszę,
trochę zgaduję...

może ktoś jeszcze?
może spróbuj jakimś programem analizującym sample...?
używałem własnie różnych aplikacji do rozpoznawania muzyki ale bez efektu
no to jakbyś miał jakiś dłuższy fragment, to się odmelduj jeszcze.
Hej,
udało się w miarę poprawić jakość i wzmocnić tony. Mam nadzieję że teraz sprawa będzie o wiele łatwiejsza ;)

http://w872.wrzuta.pl/audio/7WN98ZrEVk6/poszukiwany_tytul_piosenki
http://www.reggaefrance.com/forum/

spróbuj może tutaj?
niestety rejestracja tymczasowo wyłączona
c'est pour ça qu'on , pour pouvoir continuer
Jeśli chodzi o reggae ja osobiście polecam:
:)
Witam,
3 lub 4 lipca 2013 usłyszałam w autobusie super piosenkę francuską, ale nie wiem jakie to było radio ani nic o tej piosenceŚpiewali ją mężczyzna i kobieta, mężczyzna melodyjnie recytował zwrotki i miał gruby, fajny głos (pomiędzy Serge Gainsbourg a Jean Reno) a kobieta śpiewała refren delikatnie i bardzo melodyjnie, refren zaczynał się od delikatnego i melodyjnego "ooooo" lub "aaaa" lub "uuuu" coś w tym stylu;) Jak ktoś kojarzy tą piosenkę to bardzo proszę o odpowiedź.
Pozdrawiam i z góry dziękuję;)
Trochę mało danych...
Wiem, ale niestety nie potrafię powiedzieć o niej więcej:( jakbym wiedziała więcej to bym ją znalazła;) A znacie jakieś francuskie piosenki, w których mężczyzna "mówi" zwrotkę a kobieta śpiewa refren?
Tak, "Paroles" Edith Piaf... jednakże bez "oooo", "aaaaa" i "uuuu" ...
To jest coś co słyszałaś może wcześniej? To znaczy jakiś klasyk, czy pierwszy raz słyszałaś to i brzmiało może jak coś nowego? Może umiesz to zanucić? Byś mogła nagrać i wrzucić...
Niestety nie umiem zanucić:( słyszę ją w głowie ale to tyle. Pierwszy raz ją słyszałam, ale wydaje mi się, że nie jest to nowa piosenka. Była bardzo spokojna i łagodna, muzyka była delikatna i jak już mówiłam mężczyzna tak jakby recytował zwrotkę grubym głosem, a kobieta leciutko śpiewała refren i nie było momentu, w którym śpiewaliby razem.
Moze "Paroles,Paroles" spiewane przez Delon et Dalida
Niestety nie:( Dalide bym poznała:) ale też cudowna piosenka:))
http://youtu.be/zFwaRmpzvjo
może to?
chociaż jean-jacques trochę tutaj śpiewa bardziej niż recytuje...
ale uuuuuu by céline jest :-)
Też nie:( ale też super piosenka:) a co do refrenu to w tamtej kobieta śpiewała cały refren takim cieniutkim głosikiem jak w tej początek refrenu i nie było tam wiele słów;) głównie "uuu" później jakieś słowa, "uuu" i znów chyba te same słowa... ;)
a garou byś poznała?
Chyba nie bo nie słuchałam go nigdy jakoś intensywniej
może to był jego duet z celiną czy inną. gruby głos by się zgadzał (dwie paczki papierosów dziennie).
Właśnie przesłuchuję jego piosenki ale to chyba nie był on jednak:( Tamten miał bardzo podobny głos do Serge Gainsbourg (nawet miałam wątpliwości czy to nie on) ale nie słyszałam wcześniej tej piosenki, więc to raczej nie jego:(
może grand corps malade?
Możliwe, że to on (pierwszy raz o nim słyszę)
Zwrotka była baaardzo podobna do tego (zarówno jeżeli chodzi o głos jak i brzmienie)
Cytat: COADeL
Zwrotka była baaardzo podobna do tego (zarówno jeżeli chodzi o głos jak i brzmienie)

Ale w którym miejscu? Bo to ma 27 minut.
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 35
poprzednia |