studia we francji

Temat przeniesiony do archwium.
hej sluchajcie mam problem, koncze nkjo i w przyszlym roku chcialabym podjac nauke we francji tyle ze nie w systemie dziennym. czy ktos sie moze orientuje w tego typu szkolach, a konkretnie w paryzu... zupelnie nie wiem gdzie szukac informacji na ten teamat. dziekuje i pozdrawiam
czesc ,
we Francji odpowiednikiem studiow zaocznych jest SED lub CNED czyli enseignement à distance.roznica polega na tym ,ze do SED zapisujesz sie na uczelni ,a oni przysylaja ci co jakis czas lekcje poczta i mozesz robic przez SED wszystkie przedmioty lub tez niektore z nich to juz zalezy od ciebie.rnCned natomiast jest to calkowita nauka "par correspandance".wiecej przeczytaj pod adresem:rnwww.cned.fr natomiast informacji o sed szukaj na stronie internetowej wybranej przez ciebie uczelni rnpozdrawiam i powodzenia
dziekuje za odpowiedz.. a jeszcze ktos mi mowil ze istnieje cos takiego, ze tydzien chodzisz do szkoly i tydzien pracujesz- tj staz.czy naprawde istnieje cos takiego?
tak istnieje i nazywa sie studia "en alternance "chodzisz sobie 2 tygodnie do szkolki i 2 tygodnie do pracy..fajowa rzecz bo pracodawca placi ci za szkole...wszystko wyglada swietnie tylko jest jeden problem...trzeba miec pozwolenie o PRACE!!LEGALNA!!a z tym raczej jeszcze jest problem we francji!!!
Powodzenia
tak rzeczywiscie istnieja jeszcze studia "en alternance" ,kiedy robisz tzw BTS (odpowiednik polskiego studium zawodowego)po ktorych we Francji chyba latwiej znalezc prace niz po studiach na uniwerku czyli zupelne przeciwienstwo Polski.

« 

Szkoły językowe

»

Studia językowe