do romanistow:praca z fonetyki

Temat przeniesiony do archwium.
jest tu sporo romanistow na tym forum, zastanawiam sie czy mozecie mi pomoc...

czy ktos z was pisze prace z fonetyki francuskiej badz porownawczej, jesli tak, to podzielcie sie tematami zainteresowan... a moze wy nie piszecie, ale ktos z kolegow pisze,

ja interesuje sie fonetyka i tez niedlugo bede sie bronic i moze macie jakies ciekawe materialy, stronki, ksiazki czy kontakty do ciekawych specjalistow?

ja mieszkam we Fr i jesli chodzi o fonetyke porownawcza z polskim to ciezko mi tu cos znalezc...
z gory dzieki za wszelkie uwagi, pomysly i za jakikolwiek odzew
Czesc!
W zeszlym semestrze konczylismy gram.kontrastywna, czyli porownawcza fr-pl i jednym z dzialow byla wlasnie fonetyka. Na zajeciach dostawalismy kserokopie z ksiazki: GNIADEK, Grammaire contrastive franco-polonaise, Warszawa, PWN 1979. Jest to jednak pozycja nieco przestarzala ale z tego co wiem... Innej nie ma :( Jest tutaj dzial fonetyki.
Pozdrawiam!
dzieki za odzew, tej ksiazki chyba nie widzialam, pare starych ksiazek znalazlam, chodzi mi raczej o jakies nowosci, o specjalistow, ktorzy pracuja nad ciekawymi rzeczami,
a moze ktos z was robi albo zna kogos kto cos robi w zakresie fonetyki eksperymentalnej (spektrogramy itp.)?

jesli nie, to na pewno jest tu ktos kto pisal cos z fonetyki, albo moze jego znajomy/a. jakie tematy wybraliscie?
czy naprawde nikt na tym forum nie interesuje sie fonetyka????
No wiesz nie każdy pisze pracę z fonetyki,ja pisałam pracę z literatury
zdaje sobie sprawe ze nie kazdy pisze z fonetyki ale zeby nikt...
Temat przeniesiony do archwium.

»

Pomoc językowa - tłumaczenia