Francuski ZAOCZNIE???

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 51
poprzednia |
Bardzo prosze o informacje gdzie mozna studiowac francuski zaocznie czy to prawda ze jest mozliwosc podjecia sie takich studiow na AP w Krakowie??Pozdrawiam!!!
poznan, chyba zielona góra, wrocław raczej.
Zielona Góra, Poznań, Tarnow chyba a Wrocław nie. We Wrocku sa zaoczne ale tylko magisterskie uzupelniajace.
Tez szukam jak najblizej, pochodze z dolnego śląska i chyba pozostaje mi Zielona Gora.pozdr
jak bedziecie cos wiedziec to piszcie.
A czy gdzieś bardziej w centrum Polski można studiować francuski zaocznie? Albo chociaż wieczorowo, ale chodzi mi o zajęcia, które faktycznie odbywają się popołudniami, a nie razem z dziennymi.
Ja teraz jestem na pierwszym roku w nkjo na dziennych ale prawdopodobnie grupa moze nie przetrwac wiec chcialabym sie przeniesc na zaoczne na 2 rok,tez jestem z dolnegoslaska i z tego co sie dowiadywalam to w Zielonej jest taki kierunek ale nie utworzyli roku bo nie bylo chetnych i tak jest w wiekszosci przypadkach,wiem ze jest tez mozliwosc podjecia sie takich studiow w Legnicy w Menedzerskiej ale niestety nie bylo chetnych,we Wroclawiu nie ma w ogole,w Poznaniu tez;((Prawdopodobnie jest w Krakowie tylko nie wiem czy istnieje jakas grupa,dzieki za informacje i jesli cos wiecie wiecej to piszcie, pozdrawiam!!!
sluchajcie moze te osoby, ktore chca studowac poczawszy od 1 roku francuski zaocznie, niech pisza!!Im wiecej osob tym lepiej. Jesli utworzy sie spora grupka, to mozna by wtedy cos pomyslec, bo z tego co wiem to oni nie otwieraja zaocznych ze wzgledu na brak zainteresowanych ludzi. Jesli jestescie "za" to piszczie, dopisujcie sie, tylko musimy wybrac wspolnie miasto.
Piszcie propozycje, sugestie.
Ja proponuje Wroclaw.a Wy?
Mysle, ze to dobry pomysl, tylko trzeba sie spieszyc, bo jesli pomysl "wypali",to trzeba sie bedzie wybrac tam do nich, przedstawic liste osob zainteresowanych i moze sie uda??!!
Ja mysle pozytywnie. Pamietajcie musi byc co najmniej 15 osob.
Pozdr i piszcie co o tym sadzicie. papa
Wroclaw na pewno odpada poniewaz tam nigdy nie bylo francuskiego zaocznie,pozostaje Zielona Gora,Legnica-szkola menedzerska prywatna,Krakow wszedzie dzwonilam i sie dowiadywalam ze aktualnie nigdzie nie ma pierwszego roku bo bylo za malo chetnych minimalna ilosc osob to 25 Pozdrawiam!!
Ludzie pomozcie!!!!Kto jest na pierwszym roku studiow zaocznych,musze sie przeniesc we wrzesniu na drugi rok ale nie moge znalezc uczelni z otworzonym pierwszym rokiem,piszcie prosze,pozdrawiam!!!
We Wrocku byl i jest francuski zaoczny ale niestety mgr uzup.A jesli chodzi o Legnice to jestem "za", blizej mnie :P
A ja jestem za Warszawą :) odpowiadałyby mi nawet studia wieczorowe, może dałoby się je pogodzić z pracą, ale niestety w Collegium wieczorowi studiuja z dziennymi, a to dla mnie odpada...A moze wiecie jak jest na romanistyce na UW, czy są wieczorowi i czy mają zajęcia popołudniami?
W Opolu jest zaoczny j.francuski od podstaw. Kto sie wybiera, lub kto juz tam studiuje??piszcie.pozdr
Dzwonilam do Opola i juz od 2 lat nie ma chetnych na zaoczne tak jak wszedzie;Poznan, Krakow, Opole, Zielona Gora, Legnica,Walbrzych mozna papiery zlozyc ale nie wiem czy jest sens zeby sie nastawiac ze ten kierunek otworza Pozdrawiam!!!
pytasz czy jest sens?!
pewnie, ze jest!!!Jesli kazdy myslalby tak jak Ty, to mozemy sie pozegnac z francuskim zoacznym.
Mam nadzieje, ze jeszcze jest ktos, kto mysli tak jak ja, ze wspolnymi silami zdolamy wiele.
Dlatego, jak juz pisalam wczesniej, jesli chcielibyscie studiowac zaocznie ten jezyk to piszcie.
W ten sposob mozemy "wiecej".Piszcie
pozdr
witam. tez jestem zainteresowana francuskim zaocznie. moze uda sie nam wspolnymi silami... tylko juz coraz mniej czasu zostalo. jesli bedzie nas conajmniej 25 osob mozemy razem wybrac sie na ktoras uczelnie. co wy na to??
ja jestem 'ZA' od poczatku niestety chyba nie ma chetnych.....
a jakie miasto by cie interesowalo?
a czy cos wiecie o takich studiach w 100-licy ??
ja jestem z dolnego slaska, wiec uczelnie w tym okregu jak najbardziej.
ewentualnie Uniw Zielona Gora
Witam ;-)
Przeklejam wszystkie uczelnie z kierunkiem : filologia romanska ze strony : http://studentnews.pl

Znalezionych uczelni z kierunkiem : Filologia Romańska 12

1) Wyższa Szkoła Humanistyczno-Ekonomiczna w Łodzi
Biuro Rekrutacji WSHE
ul. Rewolucji 1905r. 52, 90-222 Łódź
tel. (0-42) [tel], [tel]
[tel]
infolinia [tel]

2) Akademia Pedagogiczna im. Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie
ul. Podchorążych 2
30-084 Kraków
tel. centrala (0-12) 662-6000, 662-6001
informacja (0-12) 662-6011, 662-6014
fax (0-12) 637-22-43

3) Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Zamościu REKTORAT
ul. Akademicka 8, 22-400 Zamość
tel. (084) 638 34 44, (084) 638 35 55
fax. (084) 638 35 00

4) Uniwersytet Gdański Rektorat
ul. Bażyńskiego 1a
80-952 Gdańsk
tel. centrala (058) 523 28 99 wew. 28 99
fax. (+58) 552 03 11

5) Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
ul. Wieniawskiego 1
61-712 Poznań
tel. centrala (+4861)829 4000

6) Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
Collegium Novum
ul. Gołębia 24, 31-007 Kraków
tel.: (+48 12) 422-10-33, fax: (+48 12) 422-32-29

7) Uniwersytet Łódzki Rektorat
ul. Narutowicza 65, 90-131 Łódź
tel. (042) 635 40 00
fax: (042) 678 39 58

8) Uniwersytet Mikołaja Kopernika w Toruniu
ul. Gagarina 11
87-100 Toruń
tel. centr.: 611-40-10
fax: +48 (56) 654-29-48, 654-29-44

9) Uniwersytet Szczeciński
al. Jana Pawła II 22a
70-453 Szczecin
tel. (91) 444-11-72
fax 444-11-74

10) Uniwersytet Śląski w Katowicach
ul. Bankowa 12
40-007 Katowice
centrala: (+48 32) 258 82 11
359 19 56, 359 19 57, 359 24 00

11) Uniwersytet Warszawski
ul. Krakowskie Przedmieście 26/28
[tel]Warszawa
tel. (22) 552 00 00 (centrala)

12) Uniwersytet Zielonogórski
ul. Podgórna 50
65-246 Zielona Góra
tel. centrali (+48 68) 328 2000

Z tych uczelni studia zaoczne czyli niestacjonarne są na uczelniach :
- Poznań
- Kraków
- Szczecin
- Łódź
- Warszawa
- Zamość
- Zielona Góra

Pozdrawiam
Oleszka
owszem niby sa zaoczne ale zazwyczaj nie ma chetnych.W zwiazku z tym nie otwieraja tego kierunku...dlatego piszcie kto i gdzie.
pozdr
W Warszawie studia zaoczne są tylko dla posiadaczy licencjatu, dla innych są wieczorowe albo dzienne...Ja osobiście jestem za Łodzią albo właśnie Warszawą.
zaoczne; uniw Zielona Gora(filologia romanska, specjalnosc nauczycielska) i NKJO w Opolu (jezyk francuski od podstaw):)
hej, nawet mnie nie strasz ze mi nie utworzą kierunku;| ja wybieram sie do Krakowa, nie wiesz jak w tym roku u nich z francuskim?? ja moge do nich jechac chocby dzisiaj, pozdrawiam serdecznie
Witam!!Niedawno dzwonilam do Krakowa w sprawie zaocznego francuskiego i 1 roku teraz nie bylo bo nie bylo chetnych zreszta w wiekszosci przypadkow tak jest min poznan z.gora opole ale warto probwac zlozyc papierki i byc moze grupka sie utworzy ja teraz jestem na 1 roku w legnicy ale dziennie i jest calkiem fajnie wiec polecam pozdrawiam!!
Witam!!Niedawno dzwonilam do Krakowa w sprawie zaocznego francuskiego i 1 roku teraz nie bylo bo nie bylo chetnych zreszta w wiekszosci przypadkow tak jest min poznan z.gora opole ale warto probwac zlozyc papierki i byc moze grupka sie utworzy ja teraz jestem na 1 roku w legnicy ale dziennie i jest calkiem fajnie wiec polecam pozdrawiam!!
Witam :). Mam pytanko co do zaocznych studiów na Filologi Romańskiej w Sosnowcu. Właśnie kończę naukę na kolegium języka fr. w Sosnowcu i na 90% będę się tam bronić we wrześniu, co jest równoznaczne z zdawaniem licencjata także we wrześniu :(... czy mogę pózniej mieć problem z przyjęciem mnie na studia zaoczne??
Niestety możesz mieć problemy, jeżeli nie wydrukują Tobie dyplomu do października, bo jak sie orientuje mają na to 3 miesiące. Ale warto sie zapytac w dziekanacie na uczelni.
Chcialam sie dowiedziec czy ktos wybiera sie na romanistyke zaocznie (licencjat) a jesli tak to gdzie??
monotr a nie wolabys/wolalabys dziennie? jak tak to skontaktuj sie ze mnie na [gg] :D (po co placic jak mozna miec to samo za free:PP)
wlasnie problem jest w tym ze pracuje.. a w moim wieku dzienne juz raczej tak srednio, wiem ze dla chcacego nic trudnego ale za bardzo sie przyzwyczailam do wlasnych pieniedzy i nie potrafilabym znow wrocic na utrzymanie rodzicow... takze dla mnie jedyna mozliwosc to zaoczne :) szkoda ze wczesniej nie wiedzialam ze chce isc na ten kierunek
na ap w Krakowie nie polecam zaocznej romanistyki- poziom poniżej krytyki;/
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 51
poprzednia |

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa