Homard, wybacz, ale dla mnie strasznie chamskie są Twoje komentarze. Grupa początkująca będzie utworzona tylko jedna, napisane jest tak wyraźnie w systemie IRK. Poza tym, krzywdzące jest takie generalizowanie, że do początkującej grupy idą tylko osoby, którym "podoba się brzmienie francuskiego". Równie dobrze to samo można powiedzieć o Tobie, pomimo tego, że uczysz się już francuskiego. Niektóre osoby nie miały szansy uczyć się tego języka, pomimo tego, że Francja, jej historia i kultura bardzo go interesują i studia filologiczne są po to, żeby mógł tę pasję w pełni realizować, bez względu na to, czy zna już język czy nie. A jeśli jesteś taka dobra z francuskiego i tak ciężko przez 3 lata pracowałaś w liceum, to jestem pewna, że bez problemu się dostaniesz do grupy zaawansowanej. Ja, choć uczyłam się francuskiego jedynie przez 1,5 roku i choć z pewnością posługuję się tym językiem co najmniej 10x mniej sprawnie niż Ty wcale nie uważam, że słuszne jest, by moje prawa do studiowania na romanistyce były umniejszane.A jeśli nie odpowiada Ci to, że liczba miejsc jest dzielona na dwie grupy (o czym było wiadomo od początku), to zawsze można było wybrać UW czy UMCS, gdzie uczyć się mogą tylko i wyłącznie takie "ciężko pracujące" i znające francuski persony jak Ty.
Sorry Winnetou, ale mnie zdenerwowałaś :-)