Romanistyka we Wrocławiu

Temat przeniesiony do archwium.
31-60 z 149
bo wydaje mi sie ze ci niezakwalifikowani składają papiery o checi studiowania . Jeśli cześć osób zakwalifikowanych nie złoży papierów to ten niezakwalifikowany wskakuje na listę przyjętych....tak mi się wydaje...
HEJ :)
Tez sie dzisiaj dostalam :)
Mam nadzieje ze to będzie fajny kierunek i nie będziemy załowac
A listy ktora osoba na ktorym miejscu chyba nie ma :/ eh..

Pozdrawiam :)
Włąśnie chodzi o to, że zakwalifikowanie nie jest jeszcze jednoznaczne z przyjęciem, bo np. na 20 miejsc 40 osób może być zakwalifikowanych, czyli może przywieźć pappiery na wypadek, gdyby ktoś z tych 20 osób zrezygnował. Np. na prawie zakwalifikowanych jest ponad 700 osób,a miejsc jest, zdaje się 200. :-/
A ile macie punktów? Ja mam 135...i nie wiecie czasem ile mają miejsc ? Składaliście jeszcze gdzieś indziej ? Pozdrawiam
ja mam 177..nie mam pojęcia,czy to dużo...ale bardziej chciałabym studiować na KULu lub w Opolu:)bo o UJ jużdawno zapomniałam :P a Wy???
A ja mam 160 i mam nadzieję, że to naprawdę wystarczy, żeby się dostać, nie tylko zakwalifikować.
A miejsc jest 20.
Ja mam 146, w tamtym roku próg wynosił jakieś 134 jak wczeniej wspomniano...musi byc dobrze:_) 177 to bardzo duzo.
To z tymi 20 miejscami to jest pewne ? Skąd masz te informacje?
ja tez jestem zakwalifikowana-bardzo sie cieszylam do czasu az znalazlam liste z osobami zakwalifikowanymi( jest az 222 osoby):::((
Gdzie jest ta lista?
na stronie instytutu filologii romanskiej
Jestem na stronie, ale nie widzę nigdzie listy. Możesz powiedzieć coś dokładniej?
nie moge tego znalezc teraz:( ale przedtem patrzylam na te liste
Kurcze, a może spróbuj w historii znaleźć. A która jesteś na liście?
lista byla alfabetyczna i niestety nie mozna sprawdzic kto ile mial punktow a tym samym porownac swoje wyniki:(
Były same nazwiska?
Na filologie romanska w tym roku jest 70 miejsc. Ale uwaga! połowa tych miejsc nalezy do grupy od podstaw! Jesli chodzi o gupe zaawansowana to logicznie mamy 35 miejsc z czego 4 zarezerwowane dla studentów jakis tam z UWr. Czyli dla nas zostaje 31 :) Jest nas na liscie 222 ale polowa pewnie to ci poczatkujacy, a polowa to nałogowcy francuskiego, którzy pojdą na UJ itd... W tym roku bedzie naprawde ciezko...
Iber. już mają listę... :-)
ej, my zawsze jestesmy ostatni ;p
Szkoda tylko, że lista nie jest rankingowa, bo tak by człowiek wiedział, czy może spokojnie żyć przez następne dni czy nie ;-)
wydaje mi sie, ze jedyne co mozemy zrobic to albo czekac, albo zadzwonic i poprosic o konkretne informacje. W kazdym razie dzis juz chyba nic nie zrobimy... w ogóle powodzenia!
A gdzie odbywają się zajecia?
Komuny paryskiej tak ?
czyli dobrze zrozumiałam że jest na uwr grupa od podstaw?
Tak, jak najbardziej :-)
strasznie chamskie ze ludzie od postaw maja 50 % miejsc!!!!!! na innych uczelniach jest tak ze jest gora jedna grupa ...Przeciez potencjalnie lepszym materiałem na philologie jest ososba znAjaca ten jezyk a nie ktos komu podoba sie "brzmienie" i postanawia wykopac kogos kto uczył sie trzy lata ciezko w Lo....:((((((((((((((((((((
gdzei ta lista sie znajduje...ktos by mogł podac linka ?
http://www.wfil.uni.wroc.pl/index.php link podany:) niestety tylko alfabetycznie podani kandydaci... pozdrawiam wszystkich przyszlych romanistów, o! :P
Homard, wybacz, ale dla mnie strasznie chamskie są Twoje komentarze. Grupa początkująca będzie utworzona tylko jedna, napisane jest tak wyraźnie w systemie IRK. Poza tym, krzywdzące jest takie generalizowanie, że do początkującej grupy idą tylko osoby, którym "podoba się brzmienie francuskiego". Równie dobrze to samo można powiedzieć o Tobie, pomimo tego, że uczysz się już francuskiego. Niektóre osoby nie miały szansy uczyć się tego języka, pomimo tego, że Francja, jej historia i kultura bardzo go interesują i studia filologiczne są po to, żeby mógł tę pasję w pełni realizować, bez względu na to, czy zna już język czy nie. A jeśli jesteś taka dobra z francuskiego i tak ciężko przez 3 lata pracowałaś w liceum, to jestem pewna, że bez problemu się dostaniesz do grupy zaawansowanej. Ja, choć uczyłam się francuskiego jedynie przez 1,5 roku i choć z pewnością posługuję się tym językiem co najmniej 10x mniej sprawnie niż Ty wcale nie uważam, że słuszne jest, by moje prawa do studiowania na romanistyce były umniejszane.A jeśli nie odpowiada Ci to, że liczba miejsc jest dzielona na dwie grupy (o czym było wiadomo od początku), to zawsze można było wybrać UW czy UMCS, gdzie uczyć się mogą tylko i wyłącznie takie "ciężko pracujące" i znające francuski persony jak Ty.
Sorry Winnetou, ale mnie zdenerwowałaś :-)
O, proszę, a żeby zaspokoić Twoje skołototane nerwy. Wcale nie miałaś racji z podziałem 50:50

"Uwaga: przewiduje się utworzenie tylko jednej grupy liczącej dwadzieścia osób, które zdawały na maturze inny język nowożytny. Jeśli kandydatów będzie mniej, studia z językiem francuskim nauczanym od podstaw nie będą uruchomione."
Temat przeniesiony do archwium.
31-60 z 149

« 

Pomoc językowa