UwB francuski od podstaw

Temat przeniesiony do archwium.
Hej! Chciałabym się dowiedzieć czy jest ktoś zainteresowany rozpoczęciem studiów w Białymstoku? Chodzi o francuski od podstaw. Fajnie byłoby wiedzieć czy jest dużo chętnych:)
Czy może ktoś z Was studiuje właśnie ten kierunek na UwB? Jak tam jest? Jak z poziomem wiedzy po I semestrze?
Pozdrawiam
Witam Ja tam wlasnie studiuje i jest ok ;) Mowiac szczerze w tym semestrze, mimo ze zajec nie bylo zbyt duzo, to wiedza rosnie w niezlym tempie ;) Wykladowcy sa dosc wymagajacy ale ogolnie jest ok;)
To miło słyszeć. Mam nadzieję, że w tym roku próg nie będzie dużo wyższy. A czy to prawda, że drugim językiem obcym, którego się uczycie jest hiszpański?
Profesor, ktory wykladal hiszpanski przeszedl na emeryture Ale moze w tym roku kogos zatrudnia
A cóż to za profesor tam miał hiszpański?!
Mam jeszcze dwa pytania. Nie wiem czy dobrze wyczytałam z waszej strony wydziałowej. Czy to prawda, że kończąc licencjata z filologii od podstaw umie się język jedynie na poziomie b2? i czy istnieje możliwość po pierwszym roku przepisania się do grupy kontynuującej?
Pozdrawiam
witam, a cięzko sie dostać na ten kierunek?
około 65% z rozszerzonej matury trzeba było mieć w ubiegłum roku
hej, mógłby się ktoś wypowiedzieć w jaki sposób ta słabsza grupa dogania tą z zaawansowaną znajomością? Dzisiaj usłyszałam, że licencjat od podstaw trwa 4 lata, gdyż pierwszy rok traktowany jest jako zerowy. Na stronie nie ma jednak o tym mowy. Czy ktoś z Was ma pojęcie na ten temat, byłabym wdzięczna.
Studiuje na tym kierunki i nic nam nie wiadomo na ten temat żeby studia mialy trwać 4 lata. Pierwsze półtora miesiąca mieliśmy intensywny kurs francuskiego, inne wykłady mamy takie same jak filologia kontynuująca, wiec nie sądze zebysmy mieli studiować 4 lata, co w takim razie bedziemy mieli na czwartym roku i czemu nikt o tym wczesniej nie wspomnial... nie wiem moze ma sie cos zmienic.... Nikt tez nie mowil ze mamy znac francuski na poziomie b2, to zalezy od osoby... jak sie przyklada... ale zobaczymy jak to bedzie w rzeczywistosci... Wydaje mi sie ze bardzo szybko nadrabiamy straty, mamy codziennie kontakt z językiem.
Dziękuję bardzo za odpowiedź. Bardzo mi zależało na informacjach od osoby, która to studiuje.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa