Universite d'Orleans

Temat przeniesiony do archwium.
Hej,
czy jest tu ktoś, kto studiuje, jest na wymianie lub studiował na tymże uniwersytecie? Jeśli tak, miałabym kilka ważnych pytań, a także kilka mniej ważnych :) dajcie znać! :*
Ja byłem niedawno na Erasmusie na Uniwersytecie w Orleanie.
slyszalam, ze ten uniwerek byl zablokowany w tym semestrze jakies 3 miesiace..lub nawet nadal jest. W kazdym razie jazda dla wytrwalych.
2 lata z rzędu Uniwersytet był blokowany z powodu strajku w sumie przez okres kilku miesięcy. Blokada dotyczyła jednak tylko wydziału "Lettres", na innych kierunkach zajęcia odbywały się bez problemu.
I jakie wrażenia? Masz może maila lub gg?
Jak to blokowany-zajęcia nie odbywały się przez tak długi czas?
Skąd te blokady?
Czy częścią tego wydziału lettre jest Institut de Francais (IDFUO)? To niepokojące, co piszecie.
Jaką ogólnie reputację ma ten uni i jak oceniacie jakość nauczania?
Myślę, że Institut français należy do Lettres, ale funkcjonuje na innych zasadach i nie został dotknięty strajkiem. Poza tym myślę, że trzeci rok z rzędu nie będzie im się chciało strajkować, więc nie ma się czego obawiać. Na poziom nauczania nie można raczej narzekać, wykłada tam wielu specjalistów ze swoich dziedzin. Jeśli masz jakieś szczegółowe pytania to wyślij mi maila na [email]
hmm jak byłam na kursie francuskiego w Orleanie w czasach strajków przeciwko CPE, to organizowali nam zajęcia np. w bibliotece i innych częściach uniwersytetu. pamiętam że przez jakiś tydzień nie mieliśmy w ogóle zajęć, nie mówiąc już o fonetyce (laboratoria zablokowane).
a co do blokad, to nie wiem czy istnieje chociaż jeden uniwerek we Francji, który by nie był w jakiś sposób tym dotknięty. już pisałam w innym wątku o tym, ale w Strasie przez 3 miesiące mieliśmy ograniczoną ilość wykładów (np. z cywilki brytyjskiej tylko jeden), w przyszłym tygodniu mam egzaminy i tak naprawdę nie wiem z czego. i tak jest lepiej bo ufr angielskiego miał mieć przenoszone egz na wrzesień...
podaj maila to napisze;)
Hej oto mój mail: [email] napisz sooto. Dzięki.
hej:)
przeczytałam właśnie Wasze posty. Tak się składa,że mnie temat Université d’Orléans również dotyczy ponieważ w styczniu przyszłego roku wyjeżdżam tam na pół roku studiować w ramach Erasmusa. Niestety o samym Uniwersytecie i samym Orléans wiem niewiele i jeśli ktoś z Was posiada jakiekolwiek informacje na ten temat to byłabym naprawdę wdzięczna.
Merci à l'avance:)
Witam,
Ja również wybieram się na Erasmusa do Orleanu.Byłabym wdzięczna za jakiekolwiek informacje:).
Pozdrawiam:)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie