studia w poznaniu i toruniu!

Temat przeniesiony do archwium.
hej,
Chcialabym sie dowiedziec czegos od ludzi, ktorzy studiuja na UAMie i UMK, ile mieliscie punktow z matury, ze sie dostaliscie? I czy naprawde jest tak ciezko sie dostac? ja mam zamiar startowac w przyszlym roku tylko, ze zdaje ustny na podstawie, ale ma nadzieje, ze i tak bede miala jakies szanse. Z gory dziekuje za wszelkie informacje. Pozdrawiam :)
no i apeluje jeszcze do ludzi z uniwerku z wroclawia i krakowa :)
Szukanie w wsyzukiwarce nie boli...
dziekuje Ci homard za wyczerpujaca wypowiedz, jednak w wyszukiwarce jeszcze nie pisze od ilu punktow przyjmuja swoich studentow, informuja jedynie o wymaganych przedmiotach i poziomach ;) wiec dziekuje za Twoja blyskotliwosc :)
Znajdzie sie ktos pomocny?:p
hej! ja składam w 2007 papiery na obie uczelnie i na uam i na umk. Na uamie jest troche wyższy poziom no i chcieli mature rozszerzona a na umk...tak naprawde to wszytskich przyjmowali :) mam koleżanke która ledwo podstawe zdała. Wiec sie nie martw. Na uam jak masz powyżej 60-70% z rozszerzonej to dasz rade :)
Ale na UAM-ie patrzą też na polski, nie? Bo ja po maturze z polaka jestem załamana, na rozszerzeniu czytanie ze zrozumieniem było koszmarne, mam nadzieję, ze wypracowanie lepiej poszło :P Jestem finalistką OJF, ale jakby składało więcej takich osób, którym jeszcze polski dobrze poszedł to wiecie, konkurencja rośnie :P Bo ja właśnie myślę o romanistyce w Poznaniu i à Varsovie ;)
wielkie dzieki :) mam nadzieje, ze sie uda! :) a mam jeszcze pytanie zdaje francuski rozszerzony pisemny, ale ustny podstawe czy w tym wypadku maleja moje szanse ? Pozdrawiam:)
Ja pisalam teraz angielski pisemny rozszerzony a ustny zdaje posdtawowy
Powiedzcie, czy moge w ogóle składać na UAM albo do Wrocławia?
Bardzo prosze o pomoc, bo juz nic nie wiem
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie