studia UG

Temat przeniesiony do archwium.
Na UG powstaje grupa dla osób początkujących, czy ktoś wie coś więcej na ten temat bo na stronie UG strasznie mało informacji się pojawiło.

może ktoś ma ochotę wybrać się wspólnie tam i dowiedzieć się czegoś w sekretariacie ? ;)
Ja dzwoniłam wczoraj tam w tej sprawie. Zajęcia po polsku, intensywna nauka, a 3 czy 4 semestrze dołączają do drugiej grupy. Francuskiego nie trzeba nawet znać.
17 marca są "targi" w Gdańsku (wszystkie uczelnie razem). Ja jadę. A 14 bodajże ma sam wydział filologiczny UG.
Co jeszcze chcesz wiedzieć?
to już chyba wiem wszystko ;) bałam się, że grupa ta będzie rok do tyłu, więc nie jest tak źle,

generalnie zastanawiam się co jest lepsze bo ja jestem tak po środku ani zaawansowana ani początkująca więc mam dylemat...

dzięki za informacje :)
kurcze zrozumiałam że po 3 - 4 miesiącu a tu semestrze... ups ;D
Ja mam tak samo- nie jestem początkująca, ale też boję się "wpadki" na rozszerzeniu, więc wolę iść na podstawę i być do tyłu niż odpaść po 1 semestrze.
nie podali żadnych zasad rekrutacji, może zdarzyć się tak, że francuski w ogóle nie będzie się liczył a ja przez te 3 lata w liceum skupiałam się wyłącznie na francuskim i teraz jeżeli ktoś będzie miał więcej punktów np. z polskiego dostanie się a ja nie... gdybym wiedziała o tym wcześniej całkiem inaczej bym do tego podeszła
Jak nie podali jak są zasady rekrutacji od dawna (na UG). I oczywiscie ze sie FR liczy: Fr 0.5 , Pl 0.2 i Ang 0.3 czy jakoś tak (podstawy, mnożnika rozszerzeń nie pamiętam) . Nie liczy sie tylko tym co nie zdawali, tzn. mają 0 pkt wtedy za dany przedmiot.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Brak wkładu własnego