hej,
ubiegalam sie o to stypendium w zeszlym roku i nawet nie zostalam zaproszona na rozmowe..
Szczeze mowiac, wydawalo mi sie ze moja kandydatura byla nawet niezla, akurat wtedy skonczylam studia magisterskie w Polsce, studiowalam przez rok we francji w ramach erasmusa, mialam certfikat na poziomoe C1 (plus angielski i niemiecki biegle), kilka stazy i pierwsza prawdziwa prace. Ubiegalam sie o studia w Marsylii, Master 2 professionel Info-Com.
Nie wiem jakie kryteria byly brane pod uwage, z tego co gdzies tam wyczytalam/slyszalam to generalnie w ambasadzie preferuje sie kierunki scisle, inzynierow, informatykow etc. W tamtym roku z tego co wiem zglosilo sie okolo 2tysiecy osob, a z tego stypendium dostaje ze 30, nawet nie..
Finalnie poradzilam sobie sama, dostalam sie na mojego Mastera 2 z Info-Com, za zarobione pieniadze przeaylam pierwszy semestr, a teraz jestem na platnym stazu do konca czerwca, we wrzesniu sie bronie.
Cale to stypendium to chyba troche sciema, w tamtym roku przetrzasnelam caly internet, ^przepytalam wszystkich znajomych i znajomych znajomych i nie trafilam na ani jedna osobe ktora by zostala zaproszona na rozmowe, nie mowiac o dostaniu stypendium...
bedziesz probowac w tym roku?