empik czy alliance francaise?

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 41
poprzednia |
chciałabym się w tym roku zapisać na francuski (od podstaw) i waham się pomiędzy empikiem a alliance francaise. najpierw myślałam o profi-lingua, ale zrezygnowałam po przeczytaniu wielu niepochlebnych opinii na forum angielskiego;) czy ktoś ma doświadczenie z tymi szkołami? chodzi mi konkretnie o oddziały gdańskie, ale opinie z innych miast też będą mile widziane;) bo czas leci, a ja nie mogę się zdecydować...
Miałam ten sam problem! Ja wahałam się między empikiem, towarzystwem przyjazni polsko-francuskiej, profi -lingua a alliance francaise. Czytałam wszelkie możliwe opinie na temat tych szkół językowych w internecie, rozmawiałam ze wszystkimi znajomymi i znajomymi tych znajomych żeby wybrać najlepszą szkołe. Jedyna szkoła o której wszyscy wypowiadali się pozytywnie a nawet bardzo pozytywnie to alliance francaise i tam też się zapisalam. Dodatkowo ucieszył mnie fakt, że alliance francaise otworzył swój oddział również w Gdyni (gdzie mieszkam) i w związku z tym nie będe musiała dojeżdżać aż do Gdańska. Pozdrawiam.
bardzo dziękuję;) właściwie to potwierdza moje przypuszczenia;) i pewnie skończy się na alliance francaise... mam jeszcze tylko jedno pytanie - czy wiesz już, kiedy w alliance zaczynają się zajęcia? mam nadzieję że nie bardzo szybko, bo z zapisaniem się na kurs muszę poczekać, aż wywieszą plan na uczelni:/
Widzisz i znowu mamy ten sam problem!:) Zadzwoniłam do siedziby alliance francaise w Gdańsku i zasięgnęłam opinii również w tej sprawie. Zajęcia zaczynają się od października i dlatego zapisy przyjmowane są do końca września. Zapisałam sie na kurs telefonicznie, żeby zarezerwować sobie miejsce. Ponieważ plan zajęć na uczelni będę znała ok 29 września, dopiero wtedy potwierdzę czy odpowiada mi wcześniej ustalony termin i oczywiście dopiero wtedy zapłacę za kurs. Jeszcze raz pozdrawiam i życzę miłej nauki!
A propos alliance francaise w Warszawaie ma ktos jakies namiary telefon adres itp. bo w necie nie maja strony z Warszawy. A i czy wiecie jakie sa ceny kursow w Wawie??
Aliance jest cudowną szkołą, ma wykwalifikowaną kadre i tylko tę szkole polecam
hej!
Ja osobiscie polecam aliance..w TPPF jest dla mnie niezywkle serdeczna ksiazka,(duzo zalezy od ludzi)
zajecia sa bardzo interesujace,nauka to sama przyjemnosc! jest duzo praktycznych cwiczen, co wazniejsze: jest duzo gadanego:-)
do TPPF chodzilam juz jako mala dziewczyna a teraz jak jestem starsza to tylko czekam na zajecia:D i mam 100% frekwencji (obecnosci)
pozdrawiam serdeczne:)
By the way- ucze sie w Gdynskim TPPF
tez zapisalm sie do alliance do gdyni na jaki poziom idziesz???:>
Wybieram się na poziom dla początkujących... całkowicie początkujących...:)
ja już się zapisałam, też na początkujący;) co prawda w Gdańsku, nie w Gdyni;) niestety w konfrontacji z planem zajęć na uczelni został mi tylko sobotni maraton:/
Dziś okazało się, że oprócz mnie na kurs w Gdyni zapisały się 2 osoby... a żeby mogły odbyć się zajęcia potrzebne jest min 8 osób:( W związku z tym pozostaje mi kurs w Sopocie... szkoda....
a.... no szkoda ja ide na S1 chyba...;/
a kto ci to powiedzial??? ci z alliance??? przeciez zapisywac sie jescze mozna;/
Zajęcia zaczynają się 6 października i do tego czasu rzeczywiście ktoś może się jeszcze zapisać. Ale w siedzibie alliance powiedzieli mi, że lepiej zapisać się na kurs w innym oddziale. Dlatego też zapisałam się do Sopotu i oczywiście do Gdyni - w razie gdyby skompletowali grupę.
Ale ty nie musisz się przecież martwić. Problem jest tylko z grupą początkującą.
aha, rozumiem;] ja wczoraj już się zapisałam ostatecznie:) wie ktoś moze jaka jest srenia wiekowa na takich kursach???
wiem wiem ... u mnie sie zapisało juz sporo osób:)
no dobra, wszystko spoko, tylko dlaczego niema oddzialu w krakowie?? ewntualnie cobyscie polecili?
....jestem po pierwszych sobotnich zajęciach w AF no i się rozczarowałem - w grupie jest 16 osób zamiast max. 12 jak zapewniała mnie pani w sekretariacie - jeszcze się zastanowię i upewnie czy ilość osób w grupie się zmniejszy jeśli nie to napewno zrezygnuję. 16-to osobowa grupa to jak w liceum gdzie uczyłem się francuskiego przez 4 lata i postępy były niewielkie.....pozdrawiam i mam nadzieję że AF zrobi jednak coś z tymi "nadprogramowymi" osobami ;)
i Ty się zastanawiasz??????? oczywiście, że alliance!! z wieloletnią tradycją... ja się tam uczę...:) kiedyś rozmawiałam z Francuzami i jak powiedziałam, gdzie się uczę to się uśmiechnęli i przyznali, że to dobra szkoła... nie zastanawiaj się te profi, empiki i inne to gówno... w alliance sa tylko romanskie jezyki...są dobrzy w jednym a nie jak empik czy profi we wszystkim po trochu tylko zeby kase zbic...;/ pozdr...;)
ALLIANCE FRANCAISE Nowy Świat 69, kl. B, Warszawa tel: 826 03 51
już się nie zastanawiam, zapisałam się do AF i jestem po pierwszych zajęciach;)
o! a w jakiej grupie?
Ja jestem po pierwszych dwóch zajęciach w AF w Gdyni (dla początkujących) i jestem bardzo, ale to bardzo zadowolona! Na pierwszych zajęciach było 6 osób!!! Prawdziwy komfort nauki:) Na drugich zajęciach było już 9 osób... i mam nadzieje, że na trzecich grupa się nie powiększy... bo różnica była odczuwalna w porównaniu z I zajęciami. Pozdrawiam wszystkich, którzy wybrali AF:) Miłej nauki!
chyba nie w tej co Ty, bo pisałaś gdzieś wyżej, że jesteś w s1, a ja dopiero zaczynam, czyli p1;) ale muszę powiedzieć, że jak na razie jestem bardzo zadowolona;)
ja tez polecam wszystkim alliance!! obowiazkowo ! to jest naj naj najlepsza szkokla do jakiej chodzilam. chodzilam do alliancu w katowicach, ale nieststy w ty, roku juz nie bede mogla tam chodzic... forsa :( zaluje cholernie.... no ale wszystkim innym uczacym sie w alliance zycze powodzenia !!!
Ja od tego roku chodze do AF w Katowicach, jak na razie jestem bardzo zadowolona i mam nadzieję, że tak już zostanie :)
A jaką masz lektorkę?
a jaką masz lektorkę/lektora?
czy mozecie napisac ile kosztuje kurs w AF stopien podstawowy
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 41
poprzednia |

« 

Szkoły językowe

»

Egzaminy